După ce a învins-o pe Magdalena French, scor 6-2, 6-0, Halep nu a cedat set nici în disputa contra Irinei Begu, în semifinale. Totuși, partida 100% românească, de azi, a avut un istoric diferit, Begu având o replică excelentă. Probabil Irina ar fi putut spera la mai mult, dar oboseala și problemele la mână au împiedicat-o să evolueze la 100%.

Momentul psihologic a avut loc în setul întâi, când, la 6-5 și serviciu, Irina a avut nevoie de un time-out medical. Extrem de fair-play, Halep a admis că a fost avantajată de acel moment.

Tenis
Simona Halep, reacție în premieră despre descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open
ACUM 3 ORE

"M-a ajutat acel moment, mai ales că ea a jucat foarte bine, a dat dovadă de cel mai bun tenis al ei. Dar, era și obosită. N-a fost un supermeci, dar pentru mine este foarte dificil să evoluez contra unei alte românce. Probabil că a fost și mai obosită decât mine în setul al doilea, uneori e bine să joci meciuri mai lungi, alteori nu, dar e bine că s-a terminat așa. E primul meu turneu după pauză și am un sentiment plăcut", a spus Simona, după victoria cu Irina Begu.

Halep - Mertens, finala de la Praga

În finală, Simona Halep va da piept cu numărul 23 mondial, Elise Mertens.

Cap de serie numărul 3, Mertens a trecut în penultimul act de Kristyna Pliskova, scor 7-5, 7-6(4). Fostă semifinalistă la Australian Open, Mertens este la a 7-a finală a carierei și urmărește al 6-lea titlu. Belgianca se află la primul ultim act din 2020.

"Orice finală este dificilă, nu contează ce a fost în trecut, contează doar ce va fi mâine. O să dau tot ce am mai bun, vreau să câștig, dar nu va fi ușor. Vreau să mă recuperez și să mă bucur pentru faptul că voi juca o nouă finală", a mai spus Halep.

3-1 e scorul întâlnirilor directe Halep - Mertens. Românca s-a impus în toate cele trei dispute în care a ieșit victorioasă în minimum de seturi (Madrid, Roland Garros și, anul acesta, la Australian Open). Singurul succes al lui Mertens a venit în finala de la Qatar, anul trecut, când belgianca a trecut de campioana noastră cu 3-6, 6-4, 6-3, după o revenire spectaculoasă.

Tenis
FED Cup se va numi Billie Jean King Cup. Ce mesaj a transmis Simona Halep după această decizie
ACUM 18 ORE
Tenis
Simona Halep și Monica Niculescu au fost eliminate din turneul de dublu de la Roma
ACUM O ZI