Sezonul de tenis s-a oprit brusc la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, odată cu anularea turneului de la Indian Wells, iar jucătoarele din partea inferioară a clasamentului mondial au rămas fără posibilitatea de a-și câștiga existența în acest context, fapt pentru care WTA a decis să ia câteva măsuri pentru a le ajuta.

Premii mărite și sezon prelungit

''WTA lucrează alături de organizatorii turneelor pentru a creşte câştigurile când circuitul profesionist de tenis se va relua şi ia în considerare extinderea actualului sezon de 44 de săptămâni pentru a asigura că au loc mai multe turnee. Speranţa noastră sinceră este să revenim pe teren cât mai repede posibil, când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-urilor vor putea fi garantate'', a precizat WTA.
Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 4 ORE

Nu se știe când va putea fi reluat efectiv sezonul

Circuitul masculin (ATP) şi WTA au suspendat toate turneele până la data de 7 iunie din cauza pandemiei de coronavirus, după ce mai multe ţări şi-au închis graniţele pentru a opri răspândirea virusului. De altfel, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a luat decizia de a suspenda circuitul de tenis până pe 8 iunie.

Lipsa posibilităților pentru jucătoarele mai slab poziționate în clasamentul WTA

În ultima lună, jucătoarele profesioniste care depind de câştigurile de la turnee şi-au exprimat preocuparea pentru situaţia lor financiară având în vedere faptul că e nesigur când vor putea reveni pe teren.
''Ne-am dori să fie o cale ca toate jucătoarele, în special cele care au nevoie, să fie compensate la nivelul aşteptărilor lor, dar nevoile sunt atât de mari, iar WTA, din nefericire, nu se află în poziţia financiară de a face asta'', a precizat asociaţia jucătoarelor profesioniste.
''Jucătoarele profesioniste de tenis sunt persoane independente şi nu angajate ale WTA. Astfel, recompensarea jucătoarelor se face pe baza rezultatelor de pe teren, iar când turneele nu se ţin, atunci se opreşte şi principala lor sursă de venit. WTA recunoaşte provocările la care trebuie să facă faţă aceste sportive, similare cu cele ale milioanelor de oameni din lume, într-o situaţie fără precedent'', se mai arată în comunicatul WTA.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 5 ORE