Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

WTA Roma | Siteul oficial al WTA anticipează duelurile din fazele superioare

Nicu Savin

Publicat 10/05/2021 la 11:19 GMT+3

Astăzi va debuta la Roma ultimul turneu important din circuitul WTA înainte de Roland Garros. Specialiștii au încercat să anticipeze ce se va întâmpla în fazele superioare ale turneului de la Foro Italico, iar Simona Halep se află printre favorite.

Simona Halep y Karolina Pliskova

Credit imagine: Getty Images

Turneul de la Roma aliniază la start toată "spuma" tenisului feminin, Bianca Andreescu fiind singura jucătoare din Top 10 mondial care s-a retras de la turneul din capitala Italiei. Tabloul principal de concurs este unul extrem de atractiv, iar dacă nu vor fi mari suprize în primele 2 tururi vom avea parte de dueluri extrem de tari în fazele suuperioare.
Simona Halep, care are nevoie de un parcurs bun pentru a nu cădea în clasament, va intra direct în turul secund, unde va juca cu Angelique Kerber sau Alize Cornet. În optimi, potențialele adversare ale sportivei noastre sunt Johana Konta, Jelena Ostapenko, Ajla Tomljanovic sau Marketa Vondrousova.
Dacă va ajunge în sferturi, Simona ar putea da peste Karolina Pliskova sau Petra Kvitova, care sunt favorite să ajungă în ultimele 8 pe partea lor de tablou. Simona Halep este campioana en-titre de la Roma, constănțeanca mai având în palmares alte 2 finale (2017 și 2018), ambele pierdute în fața Elinei Svitolina.

WTA Roma | Se anunță dueluri foarte tari în fazele superioare

Și pe celelalte sferturi de tablou se anunță confruntări extrem de interesante. Cele mai în formă două jucătoare pe zgură, Ashleigh Barty și Aryna Sabalenka, nu se vor mai putea duela în finală, așa cum au făcut-o la Stuttgart și la Madrid. Dacă vor continua forma arătată în ultimele 3 săptămâni, cele două se vor întâlni în sferturile de finală.
Turneul de la Foro Italico marchează și debutul pe zgură în 2021 al Serenei Williams. Americanca nu a mai jucat de la Australian Open, când a fost învinsă în semifinale de Naomi Osaka. Serena ar putea avea șansa revanșei, dacă cele 2 vor ajunge în sferturile de finală.
Un alt sfert de tablou extem de tare este cel al căror favorite sunt Sofia Kenin și Elina Svitolina. Totuși, acolo se regăsește și Garbine Muguruza, care a avut evoluții foarte bune în debutul sezonului, dar apoi a fost scoasă din circuit din cauza unei accidentări. Tot pe acea parte a tabloului sunt și Iga Swiatek sau Karolina Muchova, 2 jucătoare care au demonstrat că pot să bată pe oricine într-o zi bună. Astfel, în optimi am putea avea reeditarea finalei de la Roland Garros din 2020: Iga Swiatek-Sofia Kenin.
Posibile Optimi de finală la Roma:
  • [1] Ashleigh Barty vs. [14] Elise Mertens
  • [17] Maria Sakkari vs. [7] Aryna Sabalenka
  • [4] Sofia Kenin vs. [15] Iga Swiatek
  • [12] Garbiñe Muguruza vs. [5] Elina Svitolina
  • [9] Karolina Pliskova vs. [11] Petra Kvitova
  • [16] Johanna Konta vs. [3] Simona Halep
  • [8] Serena Williams vs. [10] Belinda Bencic
  • [13] Jennifer Brady vs. [2] Naomi Osaka
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo