Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek e campioană la Roma, după un dublu 6-0 contra Karolinei Pliskova

Nicu Savin

Actualizat 16/05/2021 la 19:57 GMT+3

Finala turneului de 1000 de puncte de la Roma a fost una fără istoric. Iga Swiatek s-a impus în mai puțin de o oră în fața Karolinei Pliskova, scor 6-0, 6-0.

Iga Swiatek a câștigat turneul de la Roma fără să piardă vreun game în finala cu Pliskova

Credit imagine: Getty Images

Finala turneului de la Foro Italico le-a adus față în față pe Iga Swiatek (15 WTA) și Karolina Pliskova (9 WTA), iar evoluțiile celor 2 din această săptămână creau premisele unui meci echilibrat.
Nu a fost nici pe departe așa, Swiatek controlând jocul de la un capăt la altul. Poloneza s-a impus cu un dublu 6-0, la capătul a numai 48 de minute de joc. Desfășurarea partidei a fost una absolut incredibilă pentru un turneu de o asemenea anvergură.
În primul set, Pliskova a câștigat doar 4 puncte, niciunul pe serviciul adversarei.
De altfel, în toată finala, Pliskova a câștigat numai 13 puncte, lucru total neobișnuit pentru un asemenea nivel.
Rezultatul este o premieră absolută pentru o finală de la Foro Italico, turneu care a avut prima ediție în 1930.
Ultima jucătoare din circuit care a câștigat o finală WTA fără să piardă vreun game a fost Simona Halep. Românca s-a impus cu 6-0, 6-0 în 2016, contra Anastasiei Sevastova, în ultimul act al turneului de 250 de puncte de la București.

Iga Swiatek, campioană la Roma, după o finală extraodrinară

Așadar Swiatek și-a trecut în palmares primul titlu WTA 1000 din carieră și al 3-lea în total, după ce s-a impus la Roland Garros anul trecut și a câștigat și la Adelaide (WTA 500) la începutul acestui an. În urma acestui succes, Swiatek va urca 5 poziții în clasamentul mondial, până pe locul 10, intrând astfel în premieră în Top 10 WTA.
Pliskova a pierdut astfel prima finală în care s-a calificat în 2021 și a 2-a consecitivă la Roma, după ce anul trecut a abandonat în ultimul act, contra Simonei Halep.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo