Simona Halep va juca în această săptămână la Turneul de 1000 de puncte de la Roma. Câștigătoare anul trecut, constănțeanca are nevoie de un parcurs cât mai bun pentru a nu pierde poziții în clasamentul WTA, unde este în continuare pe poziția a 3-a.
Una dintre jucătoarele care "îi suflă în ceafă" jucătoarei noastre este Aryna Sabalenka, care este pe locul 4 în ierarhia mondială.

Simona Halep, impresionată de Aryna Sabalenka

Tenis
Simona Halep, despre cel mai frumos moment din carieră: "Ăsta a fost tot timpul visul meu"
01/12/2021 LA 09:43
Întrebată despre rezultatele excelente ale jucătoare din Belarus, Simona Halep a spus că nu este surprinsă de acestea, așteptându-se chiar ca Sabalanka să fie printre protagoniste și la Grand- Slam-uri.
"Nu e o surpriză. Joacă excelent și are multă încredere. Poate înregistra un rezultat bun și într-un Grand Slam. Nu am fost surprinsă că s-a impus la Madrid și chiar mă aștept la mai mult de la ea", a spus Simona, citată de spotmedia.ro.
Sabalenka a avut un final de an 2020 excelent, câștigând turneele de la Ostrava și Linz, iar începutul lui 2021 a fost la fel de eficace, bielorusa impunându-se la Abu Dhabi.
Debutul sezonului de zgură a fost unul de vis pentru Sabalanka. Aceasta a pierdut finala de la Stuttgart contra lui Ashleigh Barty, dar și-a luat revanșa în fața australiencei în finala de la Madrid, trecându-și astfel în palmares al 10-lea trofeu WTA din carieră.
Simona Halep a simțit pe propria piele forța Sabalenkăi, în semifinalele de la Stuttgart, unde a pierdut în fața acesteia fără drept de apel, scor 6-3, 6-3.
Simona Halep și Aryna Sabalenka se află pe jumătăți diferite de tablou la Roma, astfel că s-ar putea întâlni doar în finală. Totuși, până acolo va fi drum lung pentru fiecare dintre ele, existând premisele unor partide foarte tari încă din faza optimilor de finală.
Tenis
Simona Halep, îngrijorată înainte de startul sezonului din 2022: "Cred că asta m-ar încurca mental!"
30/11/2021 LA 20:23
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
28/11/2021 LA 14:27