Sfaturile primite din tribună de la antrenori vor fi permise (de probă) începând cu luna februarie, a anunțat WTA printr-un comunicat emis către ESPN. Noua regulă, pe marginea căreia s-a discutat atât de mult, va fi implementată la turneele de la Dubai și Budapesta și va continua la toate turneele Premier și Internațional din 2020. Anunțul vine la 16 luni după incidentul din finala de la US Open dintre Serena Williams și Naomi Osaka.
"Regula le va permite antrenorilor să le ofere sfaturi jucătorilor aflați pe teren fără să fie penalizați. Că sunt sfaturi tehnice sau încurajări, regula le va permite să le vorbească jucătorilor pe care-i antrenează fără să fie penalizați", se arată în comunicatul emis de către WTA.

Ce spune Darren Cahill despre noua regulă

Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM 12 ORE
Eu sunt pentru. Sunt în vârstă și îmi place tradiția, dar cred că trebuie să evoluăm, sportul crește. Cred că WTA a luat o decizie bună când a implementat această regulă fiindcă trebuie să evoluăm. Oricum, vom fi surprinși cât de puțin se vor lega antrenorii de această regulă. Toată această forfotă se produce acum pentru că înainte nu aveam voie să facem asta, dar dacă acum putem apela la asta, atunci o vom face foarte puțin

Ce spune Simona Halep despre regula WTA

Sper ca Darren să nu-mi facă ce-i fac eu de obicei pe teren (râde). M-am gândit puțin la asta când am auzit astăzi despre noua regulă. Nu prea știu ce să spun. Va fi interesant. Nu am experimentat asta până acum. Poate la juniori, dar și așa exista regula potrivit căreia nu aveam voie să comunicăm cu antrenorii. Să vedem ce va fi. Eu sunt deschisă la nou
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
McEnroe a comentat meciul Halep – Cornet de la Australian Open: "Dacă Simona face asta, va fi bine"
ACUM 17 ORE
Australian Open
Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea în optimi de la Australian Open 2022
ACUM 17 ORE