Getty Images

Simona Halep va bifa un nou record înainte de Turneul Campioanelor de la Shenzhen!

Simona Halep va bifa un nou record înainte de Turneul Campioanelor de la Shenzhen!

20/10/2019 la 18:03

Simona ocupă locul șase în acest moment, cu o săptămână înainte de Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Jucătoarea româncă a reușit un sezon excelent, în care a câștigat Wimbledon și a ajuns până în "sferturi" la Roland Garros.

Începând de luni, Simona Halep va bifa un record mondial în tenisul feminin. Jucătoarea de 28 de ani va intra în a 300-a săptămână petrecută în primele zece jucătoare din clasamentul WTA. Dintre acestea, în 191 dintre ele s-a aflat chiar pe podium. Următoarea jucătoare din acest top este Venus Williams, cu 293 de săptămâni în TOP 10.

Din 2014 se află Simona Halep în primele zece jucătoare ale lumii. Peste 33 de milioane de dolari a câștigat românca din tenis, dintre care 5 milioane doar în acest an. Campioana de la Wimbledon se află acum în perioada de recuperare după accidentarea suferită la spate. Sportiva s-a calificat deja la Turneul Campioanelor, însă nu este refăcută complet și ar putea rata competiția.

Turneul Campioanelor va începe pe 27 octombrie

Jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor sunt Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Naomi Osaka, Simona Halep, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Elina Svitolina și Belinda Bencic. Competiția de la Shenzhen se va desfășura în perioada 27 octombrie - 3 noiembrie.