Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep la WTA Stuttgart | Cine e Marketa Vondrousova, adversara din optimi a româncei

Irina Aldea

Actualizat 22/04/2021 la 13:14 GMT+3

Simona Halep la WTA Stuttgart | Românca va debuta azi la turneul de 500 de puncte de la Stuttgart direct în optimile de finală. Campioana noastră va avea o misiune dificilă în meciul cu Marketa Vondrousova.

Marketa Vondrousova

Credit imagine: Getty Images

A treia jucătoare a lumii, Simona Halep, va debuta joi la turneul de la Stuttgart, în faza optimilor de finală, moment care marchează și debutul româncei în sezonul de zgură. Sportiva noastră va avea o misiune dificilă la primul meci din Germania, asta pentru că va întâlni o jucătoare pe care nu a reușit s-o învingă niciodată, chiar dacă a înfruntat-o în două rânduri.
Este vorba despre Marketa Vondrousova, ocupanta locului 20 WTA. Cehoaica a intrat în competiția de la Stuttgart în turul inaugural, acolo unde a întâlnit o compatrioată, pe Marie Bouzkova. Vondrousova nu a avut emoții decât în setul al doilea, care s-a decis la tie-break. Per total, cehoaica a avut parte de un meci de încălzire grozav, la capătul căruia s-a impus, scor 6-1, 7-6 (6).

Simona Halep la WTA Stuttgart | Cine e Marketa Vondrousova, adversara de la debutul româncei în sezonul de zgură

În vârstă de 21 de ani, Marketa Vondrousova ocupă locul 20 WTA, însă cea mai înaltă poziție a ei este locul 14, atinsă pe 1 iulie 2019. Până acum, ea a câștigat din tenis 3,790,234 de dolari. Vondrousova a luat contact cu tenisul la vârsta de 4 ani, fiind ajutată de tatăl său, David Voundrous. Tenismena din Cehia a moștenit de la părinți gena sportivă, iar acest lucru este evident. Mama ei, Jindriska Anderlova, a jucat volei de performanță în prima ligă a Cehiei.
Marketa Vondrousova a fost nevoită să facă sacrificii pentru a reuși să ajungă la nivelul la care a ajuns. Ea a plecat la 15 ani din orașul natal, Sokolov, în Praga, pentru a se putea pregăti pentru cele mai importante turnee. Suprafața de joc pe care o preferă este zgura și este lesne de înțeles de ce. Ea a ajuns până în finala de la Roland Garros în 2019, acolo unde a fost învinsă de Ashleigh Barty. Acesta este cel mai bun rezultat al ei la turneele de Grand Slam.
Vondrousova a mărturisit la începutul carierei că idolul copilăriei sale a fost Roger Federer, al cărui stil de sport a încercat să-l copieze. Marketa Vondrousova are un titlu WTA în carieră (Biel, în 2017) și alte trei finale pierdute, toate în 2019 (Budapesta, Istanbul și Roland Garros). Vondrousova și Halep s-au întâlnit de două ori până acum, cehoaica având de fiecare dată câștig de cauză (2019, Roma: 6-2, 5-7, 3-6 și 2019, Indian Wells: 2-6, 6-3, 2-6).
În ce fază va ajunge Simona Halep la turneul de la Stuttgart?

Traseul virtual al Simonei Halep la turneul de la Stuttgart

  • Turul I: Liber
  • Optimile de finală: Marketa Vondrousova
  • Sferturile de finală: Belinda Bencic / Ekaterina Alexandrova
  • Semifinale: Aryna Sabalenka / Anett Kontaveit
  • Finală: Ashleigh Barty / Karolina Pliskova / Elina Svitolina / Petra Kvitova.

Cum s-a descurcat Simona Halep la Stuttgart de-a lungul timpului

  • 2020 / Nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19
  • 2019 / Nu a participat
  • 2018 / Sferturi: Coco Vandeweghe vs Simona Halep 6-4, 6-1
  • 2017 / Semifinale: Laura Siegemund vs Simona Halep 6-4, 7-5
  • 2016 / Turul 2: Laura Siegemund vs Simona Halep 6-1, 6-2
  • 2015 / Semifinale: Caroline Wozniacki vs Simona Halep 5-7, 7-5, 6-2
  • 2014 / Turul 2: Svetlana Kuznetsova vs Simona Halep 7-5, 7-6(4).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Programul transmisiunilor Eurosport Player - 22 aprilie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo