Articol scris de Alex Masgras
Tânăra jucătoare din Ucraina a anunțat pe contul ei de Twitter că un tribunal independent al ITF a stabilit că testul ei pozitiv a fost rezultatul unei contaminări și că nu este vina jucătoarei.
"Sunt încântată și ușurată să anunț că am fost achitată. Am trecut prin foarte multe în ultimele 6 luni și a fost dificil să fac față unui val mare de comentarii negative", a spus Yastremska în comunicatul postat pe contul ei de Twitter.
US Open
Ilie Năstase, expeditiv față de Emma Răducanu: "Doar cu numele ne putem mândri cu ea!"
ACUM O ORĂ

Yastremska, de la o carieră extrem de promițătoare, la suspendare

Jucătoarea de pe locul 37 WTA a fost suspendată în luna ianuarie după ce a fost testată pozitiv pentru Mesterolon, o substanță interzisă pentru sportivi, utilizată în principal pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron. Decizia va fi atacată de către Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) și Agenția Ucraineană Anti-Doping la TAS.
Yastremska a "explodat" în 2019, la doar 19 ani, când a făcut optimi la Wimbledon, reușind să ajungă în turul 3 la Australian Open și US Open. Ca atare, la începutul lui 2020, cu celebrul Sascha Bajin alături (fostul antrenor al lui Naomi Osaka), ucraineanca ajungea în prima sa finală Premier, la Adelaide. Din păcate, restul anului trecut nu a fost nici pe departe conform așteptărilor, pandemia punându-și amprenta asupra evoluțiilor sale. În ianuarie 2020, sportiva născută la Odessa ajungea până pe locul 21 WTA.
Yastremska a ratat deja primele două turnee de Grand Slam ale anului, Australian Open și Roland Garros, și nu va juca nici la Wimbledon, turneu ce debutează luni, 28 iunie, în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Românul care a antrenat-o pe Emma Răducanu, dezvăluiri savuroase: "Mi-a cerut să vorbim în română"
ACUM 2 ORE
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
ACUM 3 ORE