Acțiunea continuă azi pe Eurosport cu un meci clasic, o partidă votată chiar de voi la capitolul "Finale masculine clasice". Este vorba despre duelul epic dintre Andre Agassi și Jim Courier, de la Roland Garros 1991, în exclusivitate pe Eurosport 1, de la ora 20.00.
La ediția din 1991 de la Roland Garros, Andre Agassi era unul dintre cei mai mari favoriți ai turneului de Grand Slam desfășurat pe zgura de la Paris. De partea cealaltă, Jim Courier era favorit numărul 9. Până la urmă, finala de la Openul francez i-a adus față în față pe cei doi compatrioți americani.

#YouSayWePlay Roland Garros 1991, duelul dintre Andre Agassi și Jim Courier

Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 2 ORE
Principalul favorit la ediția din 1991 era suedezul Stefan Edberg, care a cedat în sferturile de finală în fața lui Jim Courier. Al doilea favorit era germanul Boris Becker. Și el a fost învins, însă în penultimul act, de către Andre Agassi. Courier a trecut în semifinale de germanul Michael Stich.

Confruntarea epică dintre Andre Agassi și Jim CourierRain and pain

Se întâmpla în ultimul act al competiției, pe arena Philippe Chatrier. Agassi câștiga primul set al confruntării. Chiar dacă Courier a arătat o formă extraordinară încă din debutul finale, Agassi a fost cel care și-a adjudecat setul inaugural. Manșa a doua a mers în contul lui Courier, care însă nu a putut să mențină ritmul. Agassi se impusese în setul trei. În manșa a patra s-a restabilit egalitatea. 2-2 la seturi. În setul decisiv al meciului întrerupt de ploaie de mai multe ori s-a impus Courier, scor 3-6, 6-4, 2-6, 6-1, 6-4.
La ediția din 1991 de la Roland Garros, singurul român de pe tabloul principal a fost Dinu Pescariu, care a cedat în turul al doilea în fața fostului tenismen din Peru, Jaime Yzaga. În turul inaugural, Pescariu trecuse de chilianul Felipe Rivera.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 16 ORE
Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 16 ORE