Acțiunea continuă azi pe Eurosport cu un meci clasic, o partidă votată chiar de voi la capitolul "Finale masculine clasice". Este vorba despre duelul epic dintre Andre Agassi și Jim Courier, de la Roland Garros 1991, în exclusivitate pe Eurosport 1, de la ora 20.00.

La ediția din 1991 de la Roland Garros, Andre Agassi era unul dintre cei mai mari favoriți ai turneului de Grand Slam desfășurat pe zgura de la Paris. De partea cealaltă, Jim Courier era favorit numărul 9. Până la urmă, finala de la Openul francez i-a adus față în față pe cei doi compatrioți americani.

Tenis
Simona Halep revine oficial pe teren! Cine participă la turneul demonstrativ de la Adelaide
PESTE 42 MINUTE

#YouSayWePlay Roland Garros 1991, duelul dintre Andre Agassi și Jim Courier

Principalul favorit la ediția din 1991 era suedezul Stefan Edberg, care a cedat în sferturile de finală în fața lui Jim Courier. Al doilea favorit era germanul Boris Becker. Și el a fost învins, însă în penultimul act, de către Andre Agassi. Courier a trecut în semifinale de germanul Michael Stich.

Confruntarea epică dintre Andre Agassi și Jim CourierRain and pain

Se întâmpla în ultimul act al competiției, pe arena Philippe Chatrier. Agassi câștiga primul set al confruntării. Chiar dacă Courier a arătat o formă extraordinară încă din debutul finale, Agassi a fost cel care și-a adjudecat setul inaugural. Manșa a doua a mers în contul lui Courier, care însă nu a putut să mențină ritmul. Agassi se impusese în setul trei. În manșa a patra s-a restabilit egalitatea. 2-2 la seturi. În setul decisiv al meciului întrerupt de ploaie de mai multe ori s-a impus Courier, scor 3-6, 6-4, 2-6, 6-1, 6-4.

La ediția din 1991 de la Roland Garros, singurul român de pe tabloul principal a fost Dinu Pescariu, care a cedat în turul al doilea în fața fostului tenismen din Peru, Jaime Yzaga. În turul inaugural, Pescariu trecuse de chilianul Felipe Rivera.

https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Tenis
Australian Open | Unul dintre arbitrii ATP de top, spitalizat la Melbourne, după ce a făcut infarct
ACUM 2 ORE
Tenis
Directorul AO recunoaște! Simona Halep și celelalte staruri carantinate la Adelaide sunt favorizate
IERI LA 11:34