Ana Bogdan, a 65-a jucătoare a lumii, s-a oprit în semifinale la turneul de 250 de puncte de la Portoroz, Slovenia. Sportiva din Sinaia a fost învinsă de campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, cap de serie numărul 3 la turneul organizat săptămâna aceasta la Portoroz.
Jucătoarea din Kazahstan s-a impus cu scorul de 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 25 de minute de joc. În marea finală de mâine, Rybakina se va duela pentru trofeu cu învingătoarea meciului dintre Katerina Siniakova și Anna-Lena Friedsam.
CITEȘTE ȘI:
Parma Ladies Open
Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală de la Parma! Posibil duel românesc în sferturi
ACUM 5 ORE

Ana Bogdan, învinsă în semifinale la Portoroz

În ciuda înfrângerii cu Rybakina, anul acesta a fost unul excelent pentru Ana Bogdan, care a revenit, după 4 ani, între primele 70 din lume în clasamentul WTA. Jucătoarea de 29 de ani vine după câteva luni de excepţie, care i-au permis să joace finala la Varşovia, unde doar Caroline Garcia - care a adunat 13 victorii la rând înainte de a fi eliminată din semifinalele US Open - a reuşit să stea între româncă şi trofeu.
După doar o săptămână, Ana şi-a trecut în palmares primult titlu WTA, pe zgura de la Iaşi, după ce a trecut în finală de Panna Udvardy. Prezența în semifinale la Portoroz o aduce pe Ana Bogdan în preajma locului 50 WTA, urmând a se clasa pe 52, în funcţie de ce fac şi celelalte sportive din preajma acelei poziţii în turneele pe care le joacă.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Parma Ladies Open
Ana Bogdan s-a calificat în optimi la Parma! Românca, victorie clară în primul tur cu Laura Pigossi
26/09/2022 LA 13:17
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09