Ana Bogdan este într-o formă de vis în această săptămână, în care participă la turneul WTA 250 de la Portoroz. După ce în primul tur a trecut de Ajla Tomljanovic, sfertfinalistă la US Open, românca a învins-o și pe Tamara Zidanesek (91 WTA), reprezentanta gazdelor.
Ana a făcut un prim set perfect, pe care și l-a adjudecat cu 6-1, după numai 34 de minute. Slovena a început mai bine manșa secundă și a condus cu 2-0 și 3-1, dar Ana a recuperat de fiecare dată break-ul și ulterior s-a mers cap la cap până în tie-break. Acolo, Zidanesek a greșit mai puțin și s-a impus cu 7-5, trimițând meciul în decisiv.
Ana nu a căzut moral după pierderea setului secund și s-a distanțat repede la 4-0 în ultimul act. Slovena a avut mai multe șanse de a se apropia la 4-2, dar Ana nu a mai cedat și s-a impus în final cu 6-1, 6-7, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 36 de minute.
Parma Ladies Open
Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală de la Parma! Posibil duel românesc în sferturi
ACUM 6 ORE
Citește și:

Ana Bogdan, în sferturile de finală la Portoroz

Ana Bogdan își așteaptă acum adversara din sferturile de finală, care se va alege în urma confruntării dintre Beatrice Haddad Maia și Cristina Bucsa. Brazilianca, cap de serie 2, este mare favorită la victorie.
Dacă aceasta va fi adversara Anei în faza următoare vom vorbi despre a 4-a confruntare directă din cele două sportive. Haddad Maia are un avantaj de 2-1 la directe, ultima confruntare având loc chiar în acest an, în semifinalele turneului WTA 125 de la Paris, când sud-amerciana s-a impus în 3 seturi. În cazul în care Cristina Bucsa va produce surpriza, iberica se va duela în premieră cu Ana Bogdan.
Acesta este al doilea turneu WTA 250 la care sportiva noastră atinge sferturile de finală în acest an, după cel de la Varșovia, unde a jucat finala, fiind învinsă de Caroline Garcia. Ana Bogdan are două finale de WTA 125 în 2022: una pierdută, la Paris, și una câștigată, la Iași.
Parma Ladies Open
Ana Bogdan s-a calificat în optimi la Parma! Românca, victorie clară în primul tur cu Laura Pigossi
26/09/2022 LA 13:17
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09