Uriașul croat va împlini 41 de ani luna viitoare, dar asta nu îl împiedică să aibă în continuare evoluții bune. Cu un serviciu redutabil, Karlovic l-a depășit pe Vasek Pospisil, un tenisman în formă, scor 7-6(4), 6-4, 7-5.
Cu acest succes, Karlovic a devenit cel mai bătrân jucător care se impune într-un meci la un Grand Slam din 1978. Atunci, Ken Rosewall obținea o victorie la 44 de ani.
Cei mai în vârstă jucători care au câștigat un meci, la un Grand Slam
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 2 ORE

John Isner, 46 de ași și serviciu de 241 km/h

John Isner a mers și el în turul secund de la Australian Open, după o victorie în fața lui Thiago Monteiro. Toate cele patru seturi ale disputei au avut nevoie de tie-break, americanul impunându-se cu 6-7(5), 7-6(4), 7-6(7), 7-6(5).
Favoritul 19 a fost imperial la serviciu, oferindu-i adversarului doar trei oportunități de break, toate salvate. Isner a servit 46 de ași, record pentru anul acesta. Această bornă va rămâne aproape sigur în picioare până la finalul turneului, Opelka, celălalt mare "bombardier" american din circuit, fiind eliminat de Fognini.
67 de ași a servit Reilly Opelka în 2019 la Australian Open, în duelul cu Thomas Fabbiano, recordul competiției.
De notat că Isner este deținătorul recordului all-time al celor mai mulți ași serviți într-un meci. În duelul istoric cu Mahut, de la Wimbledon, încheiat după peste 11 ore, americanul a servit 113 ași.
Revenind la meciul de azi, trebuie spus că Isner a reușit al 12-lea cel mai rapid serviciu din istorie. El a servit cu 241 km/h și, aproape incredibil, a pierdut acel punct. A fost al doilea cel mai rapid serviciu din cariera lui Isner, care a mai reușit un 253 km/h în 2016, în Cupa Davis.
Lider la acest capitol e Sam Groth, care în 2012, într-un meci de la Challengerul de la Busan a servit cu 263 kilometri pe oră.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 2 ORE
Tenis
Simona Halep a explicat eșecul de la Roland Garros! Experții Eurosport i-au apreciat atitudinea
ACUM 2 ORE