Sunt un tip care iubește emoțiile. Am prieteni uimitori, am o familie uimitoare și joc acasă, în Belgia, la Antwerp. Iubesc emoțiile, iubesc să urlu pe teren și iubesc să aud reacția fanilor. Este chiar motivul pentru care vreau să joc tenis, pentru că îmi place atmosfera. Acestea sunt lucrurile pentru care trăiesc. Este modul în care vreau să joc, este modul în care vreau să mă bucur de meciuri și este felul meu de a fi, așa că ador atmosfera”, a declarat la finalul meciului Zizou, după victoria în fața numărului 45 mondial.
Puștiul nu are cum să nu simtă că a prins lozul cel mare. Când pandemia de coronavirus a pus planeta întreagă în lockdown, el a reacționat imediat. S-a angajat la un supermarket, unde a muncit zi de zi, câte șapte ore. La finalul acestui program, își încărca mașina cu sacoșe de cumpărături și parcurgea zeci și zeci de kilometri pentru a duce strictul necesar celor care nu puteau să iasă din locuințe. Iar când ajungea, în fine, acasă, se așeza în fața unei micuțe mașini de cusut pentru a confecționa măști din bumbac, pe care ulterior le împărțea tot el celor nevoiași.
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM 25 MINUTE
Așa s-au scurs ultimele zile de primăvară și zilele de vară pentru Zizou al tenisului. Un puști cu inimă mare, născut în aceeași zi cu marele Rafa Nadal. Într-o zi de 3 iunie, în 1999, la Lommel.

Zizou Bergs, cu șansă pe tabloul principal la Antwerp

Când s-a dat drumul la tenis, Zizou Bergs a revenit cu ambiție pe terenul de antrenament.
Belgia este o țară care a disputat două finale în Cupa Davis începând cu 2015. David Goffin este racheta numărul unu și singurul tenismen în prima sută mondială (14 ATP), iar Zizou este al zecelea belgian în clasamentul mondial, dar și cel mai tânăr dintre aceștia.
Organizatorii turneului indoor de la Antwerp, din seria ATP 250, i-au oferit în primă fază un wildcard pe tabloul principal pentru această săptămână lui Ruben Bemelmans, al treilea jucător al Belgiei în ATP. Când acesta a ieșit însă pozitiv la testul COVID-19, săptămâna trecută, belgienii i-au pasat rapid invitația lui Zizou, iar acesta a profitat din plin, marcând nu doar debutul într-un turneu ATP, ci și prima victorie în circuit. Diferența dintre Bergs și Ramos Vinolas? 483 de poziții în clasament și 459 de meciuri disputate în plus în circuit de spaniol.
Toate acestea nu au contact însă, marți. Puștiul a pornit ca din tun, câștigând primele trei game-uri ale meciului, cu doar trei puncte cedate. Zizou s-a văzut egalat la 3, însă entuziasmul și inspirația l-au purtat pe un val magic în finalul primului set. În al doilea, Bergs a revenit de la 2-4 și s-a impus cu același scor, 7-5. Zizou, posesorul unui joc agresiv, a mărturisit la finalul partidei că stilul de joc al spaniolului i-a convenit de minune.
În urmă cu doi ani, în calificările aceluiași turneu de la Antwerp, Zizou Bergs avusese două mingi de meci în fața lui Felix Auger-Aliassime, jucător ce a debutat deja în Top 20 mondial. “Astăzi am arătat că am învățat din experiențele trecute și am continuat să lupt. E bine că lucrurile se leagă ușor-ușor în favoarea mea”, a mai spus Bergs.
Zizou Bergs se pregătește acum pentru un duel în optimi cu favoritul trei al tabloului de la Antwerp, rusul Karen Khachanov (17 ATP). Întreaga acțiune de la Antwerp este disponibilă în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului Pegula - Parrizas-Diaz la Melbourne
ACUM 36 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul unui meci fără istoric: Azarenka vs. Svitolina 6-0, 6-2
ACUM O ORĂ