Alexander Zverev este în plin proces de recuperare după grava accindetare suferită în semifinala cu Rafael Nadal de la Roland Garros, iar germanul a făcut o dezvăluire tulburătoare. Acesta a recunoscut că suferă încă din copilărie de diabet de gradul 1, o boală destul de gravă, care însă poate fi ținută sub control cu un tratament adecvat și cu un mod de viață sănătos.
Diabetul este o boală metabolică care împiedică organismul să producă insulină, iar cei care suferă de această afecțiune, cum e cazul lui Zverev, trebuie șă-și injecteze insulină pe viață. În urma fotografiilor și videoclipurilor postate de german pe rețelele de socializare de-a lungul timpului, au apărut zvonuri de ceva vreme că ar avea diabet, deoarece în multe postări s-a putut observa o seringă tipică de insulină lângă el. Zverev nu a comentat niciodată aceste zvonuri, dar acum a decis să facă totul public.
US Open
Zverev nu crede că va juca la US Open! Anunțul făcut de german la două luni de la accidentare
ACUM 13 ORE

Alexander Zverev a făcut public faptul că suferă de diabet

Germanul a declarat că se simte confortabil să facă anunțul în acest moment al carierei. Numărul doi mondial a înființat "Fundația Alexander Zverev – Lupta împotriva diabetului", prin care încearcă să-i ajute pe copiii care suferă de această maladie.
"Acum sunt puțin mai în vârstă și am avut câteva succese, așa că mă simt suficient de confortabil să ies cu această veste. Sunt într-o situație privilegiată în care pot trăi viața pe care mi-am dorit dintotdeauna să o trăiesc.
Întotdeauna mi-am dorit să joc tenis, să călătoresc la turnee în întreaga lume și mereu mi-am dorit să fiu cel mai bun jucător de tenis din lume. Faptul că am putut să-mi realizez visele s-a datorat în principal părinților mei și fratelui meu. Ei m-au susținut întotdeauna necondiționat și încă fac asta. De aceea cred că este foarte important să dau ceva înapoi și să ajut alți pacienți să-și urmeze visele", a spus Zverev, citat de Sporza.
Boala gravă de care suferă Zverev nu l-a împiedicat pe acesta să facă sport de performanță, semn că și alți copii pot să ajungă la cel mai înalt nivel în ciuda acestui impediment. Germanul are în palmares 19 titluri ATP, inclusiv două trofee la Turneul Campionilor și 5 la turnee Masters. Cea mai importantă distincție din carieră este poate aurul olimpic câștigat la Tokyo anul trecut. Zverev a jucat o finală de Grand Slam în carieră, la US Open 2020, pierdută însă în fața lui Dominic Thiem.
Zverev nu știe deocamdată când va putea juca din nou, dar în ultimele interviuri a mărturisit că refacerea sa după accidentarea de la Roland Garros decurge bine, deci e posibil să revină pe teren spre finalul acestui sezon.
Tenis
Alexander Zverev, mărturie sumbră, după accidentarea de la Roland Garros: "Cariera mi-era terminată"
24/07/2022 LA 11:51
Tenis
Alexander Zverev, noi detalii despre evoluția recuperării sale! Ce jucător îl susține cel mai mult
22/07/2022 LA 10:17