Ultimul turneu Masters 1000 al sezonului continuă sâmbătă, de la ora 15:00, în transmisiune directă pe Eurosport, cu semifinalele Daniil Medvedev - Milos Raonic și Rafael Nadal - Alexander Zverev. Pentru prima dată din 2015 încoace, trei dintre primii patru favoriți au acces în careul de ași, după ce în ultimul meci al zilei, Zverev a reușit o victorie în minimum de seturi, 6-3, 7-6(1) în fața elvețianului Stan Wawrinka, pentru a accede în premieră în semifinale la Paris-Bercy.
Alexander Zverev a convertit toate cele patru mingi de break pe care le-a avut pe serviciul lui Wawrinka, evitând la limită intrarea în decisiv, când elvețianul a servit la 5-4 și 30-0 în setul secund.
Am făcut un singur game slab tot meciul. Mă bucur că am ajuns pentru prima dată în semifinale aici. În trecut nu m-am simțit prea bine la acest turneu, probabil pentru că de fiecare dată eram epuizat după un sezon lung. \ Zverev
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM O ORĂ

Nadal și Zverev, serii impresionante de victorii

Nadal și Zverev se vor înfrunta pentru a șaptea oară în circuitul profesionist, ibericul având avantaj "la general", 5-1. Principalul favorit vizează o dublă pariziană istorică în sezon, reușită în trecut doar de Ilie Năstase și Andre Agassi: victorii la Roland Garros și în turneul indoor pe rapid. De partea cealaltă, Zverev, al patrulea favorit al tabloului, cu trei titluri Masters 1000 în palmares, are avantajul ultimului meci direct, jucat în condiții similare la Turneul Campionilor de anul trecut (6-2, 6-4). Zverev și-a stabilit deja cel mai bun rezultat al carierei la Masters-ul de la Paris, calificându-se în premieră în semifinale.
Atât Nadal, cât și Zverev, vin după serii de victorii impresionante: Rafa este la a zecea victorie consecutivă pe tărâm francez, seria sa de invincibilitate începând la Roland Garros, în timp ce "Sascha" a repurtat vineri a 11-a victorie consecutivă în circuit, având în spate două titluri consecutive în seria ATP 250, la Koln.
Nadal dispută a cincea sa semifinală la Paris Bercy, însă procentajul său de reușită în acest turneu este slab pentru standardele sale: o singură calificare în finală, la debutul său din 2007, când a pierdut finala în fața lui David Nalbandian. Spaniol încearcă să obțină victoria cu numărul 390 în seria Masters (unde deja deține recordul), dar și a 52-a prezență în finală, prin care l-ar egala pe liderul Novak Djokovic.
În fața lui Nadal trebuie să joci inteligent. Este, probabil, cel mai bun jucător în defensivă pe care l-a avut tenisul. Dar nu vă spun ce tactică voi aborda. Însă, la acest nivel, în fața lui Rafa trebuie să faci un joc fără greșeală. Cred că Rafa este foarte motivat aici, iar asta îmi dă și mie un plus de motivație. | Zverev
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
ACUM O ORĂ
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
ACUM 2 ORE