Aflat în forma vieții lui - dovadă finala de la Roma, pierdută la Alcaraz, sfertul câștigat contra lui Carlitos la Rolnand Garros și cele două seturi de peste 3 ore, din semifinale, împotriva "monstrului" Nadal -, Zverev va trebui să ia o pauză lungă din tenis.
Sportivul care de săptămâna viitoare îl va "retrograda" pe Djokovic pe locul 3 ATP a suferit o intervenție chirrugicală la glezna accidentată în penultimul act de la French Open și nu știe când va putea reveni. Cert e că va rata cu siguranță Wimbledon, deși există unele voci care susțin că sunt șanse mici să îl mai vedem pe Sascha pe teren înainte de 2023.
"Pentru a ne asigura că toate ligamentele se vindecă corect și pentru a reda stabilitatea completă a gleznei mele, operația a fost cea mai bună opțiune. Voi face tot posibilul să revin mai puternic ca niciodată", a transmis Zverev, de pe patul de spital.
Wimbledon
"Este hărțuire constantă" Tsitsipas l-a atacat pe Kyrgios după meciul tensionat de la Wimbledon
ACUM 3 ORE

Zverev a avut 3 ligamente rupte la glezna dreaptă

Anterior, Zverev le transmisese fanilor că a făcut noi teste în Germania și i s-a dat un verdict crunt: trei dintre ligamentele de la glezna dreaptă s-au rupt.
"Toți avem propria noastră călătorie în viață. Această problemă face parte din a mea. Săptămâna viitoare voi ajunge pe locul 2 mondial, dar în această dimineață a trebuit să mă operez. După o investigație medicală mai amănunțită în Germania, am primit confirmarea că toate cele trei ligamente laterale de la glezna dreaptă mi-au fost rupte", este declarația lui Zverev pe Instagramul său.
Chiar dacă nu e nici pe departe un specialist pe iarbă, Zverev era văzut de specialiști unul dintre puținii care să îi poată pune probleme lui Djokovic la Wimbledon, asta în primul rând grație serviciului său fantastic, dar și al loviturilor câștigătoare pe care le găsește cu ușurință.
Chiar și fără Zverev și Medvedev, primii doi în lume de săptămână viitoare, turneul de la Wimbledon se anunță a fi un specacol total, Nadal și Djokovic urmând a se lupta pentru un nou Grand Slam. 14 dintre ultimele 16 turnee de Mare Șlem au fost câștigate de cei doi, astfel că ne așteaptă mai mult ca sigur o bătălie pe cinste în competiția transmisă în direct de Eurosport în perioada 27 iunie - 10 iulie.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Kygios a câștigat un meci foarte tensionat cu Tsitsipas
ACUM 3 ORE
Tenis
Rafael Nadal l-a chemat la fileu pe Lorenzo Sonego pentru discuții. Ce l-a scos din sărite
ACUM 10 ORE