Campionatul Mondial de volei masculin programat în perioada 26 august - 11 septembrie în Rusia va fi mutat într-o altă țară, a anunțat Federația internațională (FIVB).
Forul a confirmat astfel informațiile care circulau luni după-amiază, oficializând marți dimineață retragerea dreptului Rusiei de organizare a competiției.
"Consiliul de administrație al FIVB a ajuns la concluzia că ar fi imposibil să se pregătească și să se organizeze Campionatul Mondial în Rusia, din cauza războiului din Ucraina. Prin urmare, FIVB a decis, așadar, să retragă organizarea Campionatului Mondial FIVB de volei masculin Rusiei.
Volei
EXCLUSIV | Rapid, transferuri spectaculoase și la volei
27/04/2022 LA 06:26
Federația rusă de volei și comitetul de organizare au fost informate în consecință. FIVB va căuta o țară sau țări gazdă alternative pentru a se asigura că familia mondială a voleiului, inclusiv federațiile naționale, sportivii, oficialii și fanii se simt cu toții în siguranță și mândri să participe la sărbătoare sportivă veselă și pașnică", se precizează în comunicatul dat publicității de Federația internațională de volei.
Citește și:
FIVB a cedat în final presiunii internaționale, după ce campioana mondială Polonia și apoi campioana olimpică Franța au avertizat că nu vor călători în Rusia, în timp ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a recomandat vineri relocarea sau anularea tuturor evenimentelor programate în Rusia sau Belarus, potrivit L'Equipe.
FIVB, care anulase în primul rând etapele rusești ale Ligii Națiunilor, nu a făcut în schimb niciun comentariu cu privire la participarea echipei Rusiei, vicecampioana olimpică, la Campionatul Mondial. CIO a recomandat luni excluderea sportivilor ruși și belaruși din toate competițiile.
Sursa: AGERPRES
Volei
Alexia Căruțașu: "Vreau să devin cea mai bună voleibalistă din lume, muncesc enorm pentru asta"
31/03/2022 LA 15:18
Volei
Pierdem cel mai bun produs al voleiului românesc!
31/03/2022 LA 13:49