În august 2019, Consiliului de Administrație al CSM București vota desființarea secțiilor de rugby și volei masculin, dar și pe cea de volei feminin.
Era un lucru surprinzător, în cadrul fetelor de la volei, mai ales că echipa avusese rezultate: câștigase Challenge Cup, în anul 2016,și a fost campioana României în 2018.
După doi ani, în iunie 2022, primarul Bucureștiului Nicușor Dan a semnat hârtia de detașare a directorului general al CSM, fosta mare atletă Gabriela Szabo, la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură "Ioan I. Dalles". În locul Gabrielei Szabo, la conducerea clubului patronat de Primăria Capitalei a rămas Iulian Pâslaru, fostul vicepreședinte al clubului.
Volei
Giani Crețu este noul antrenor al naționalei Sloveniei
08/08/2022 LA 14:27
„Principalul obiectiv pe termen scurt este reînființarea secțiilor de volei și rugby, bineînțeles, fără a afecta bugetul existent. Nu se va cere rectificare de buget, ci identificarea unor resurse externe”, a declarat recent președintele interimar, Iulian Pâslaru.

CSM București în locul Daciei Mioveni

Primul pas a fost deja făcut. Conducerea CSM București a solicitat Federației Române de Volei dreptul de a putea înscrie echipa feminină direct în prima ligă! Conducerea FR Volei a răspuns favorabil solicitării, având în vedere faptul că Dacia Mioveni a anunțat că nu se va înscrie în sezonul următor în Divizia A. Echipa din Mioveni a renunțat, din motive financiare, la formația feminină.
În aceste condiții, CSM București trebuie să încropaescă rapid o echipăși să facă față rigorilor din prima ligă. Sunt tot felul de zvonuri privind mutările din cadrul clubului bucureștean. Iulian Pâslaru îl va aduce, după unele surse, ca antrenor la echipă, pe Mihai Duță, vicepreședintele FR Volei. Cei doi au făcut trei ani echipă la Rapid București, la echipa feminină. Duță a fost mai întâi principal, iar Pîslaru secund, iar apoi și Duțăși Pîslaru secunzii lui Marius Măcicășan! Acum Pâslaru i-ar întoarce serviciul lui Duță.
Rapid și-a anunțat acum conducerea tehnică, iar Mihai Duță nu mai intrăîn vederile clubului de sub Podul Grant, acolo unde va ajunge cunoscutul italian Carlo Parisi. Singura șansă de a antrena în prima ligă pentru Mihai Duță ar fi la CSM București.

Numele vehiculate să fie transferate

Mihai Duță nu va veni de la Rapid cu mâna goală. CSM le-ar aduce pe Irina Radu, fostul căpitan al giuleștencelor, care la 39 de ani se gândește acum să mai joace încă un sezon, pe Silvia Coman sau Alexandra Spînoche. Și Mara Bratu e în tratative pentru a deveni ”tigroaică”.
CSM București și-a arătat interesul de a o transfera și pe Larisa Vasilică, ultima dată la CSM Medgidia.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu echipa bucureșteanăși cât de repede se vor mișca oficialii pentru a face o echipă care să se bată pentru salvarea de la retrogradare.
Volei
EXCLUSIV. O vedetă din voleiul mondial, care a semnat în România, riscă o suspendare drastică!
26/07/2022 LA 18:22
Volei
Toate transferurile din voleiul feminin românesc! Cine se va bate la titlu în sezonul viitor?
19/06/2022 LA 13:44