Prima ligă de volei a României va fi în sezonul viitor una extrem de atractivă. Cel puțin trei echipe vor intra în lupta la titlu, iar alte două-trei vor fi capabile de mari surprize.
Echipele au făcut transferuri importante, au adus jucătoare de mare valoare și se pregătesc de o participare cât mai bună și în cupele europene. Campioana Volei Alba Blaj, dar și vicecampioana CSM Târgoviște vor evolua direct în grupele Ligii Campionilor. Asta după ce sezonul trecut, niciuna dintre ele nu s-a înscris în cea mai importantă competiție intercluburi.
Blajul așteaptă finalizarea sălii proprii, preconizată în primăvara anului viitor, dar până atunci va juca meciurile la Tg. Mureș.
Volei
Giani Crețu este noul antrenor al naționalei Sloveniei
08/08/2022 LA 14:27
E de urmărit și cum se vor descurca echipele cu noua regulă impusă de Federația Română de Volei. Astfel, competitoarele vor fi nevoite ca pe toată durata partidelor să aibă în teren două voleibaliste formate în România! O regulă clară care să ajute sportivele autohtone. În aceste condiții, toate formațiile s-au repliat în ceea ce privește transferurile, iar româncele au fost la mare căutare.
Demn de semnalat că primele șase echipe care se bat la titlu în România mizează pe antrenori străini. Sunt patru sârbi (Blaj, Lugoj, Voluntari, Dinamo) și doi italieni (Târgoviște, Rapid).

Blajul merge pe scheletul vechi

Volei Alba Blaj nu a făcut mari schimbări în echipă. Cel mai sonor nume este cel al sârboaicei Bojana Milenkovic, care a mai jucat la Blaj în sezonul 2020-2021. Extrema venită de la Chemik Police va intra în echipa tip a ardelencelor, alături de centrul Georgiana Faleș, transferată de la Știința Bacău.
Campioana României nu a pierdut însă jucătoare de valoare din sextetul de bază și va avea avantajul că are o echipă omogenă, antrenorul Stevan Ljubicic netrebuind să o ia de la zero cu reconstrucția.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395544.jpg
Volei Alba Blaj
Veniri: Bojana Milenkovic (extremă, Cemik Police), Andra Cojocaru (libero, Rapid), Georgiana Faleș (centru, Știința Bacău), Raisa Ioan (centru, CS Medgidia)
Au rămas: Sladjana Mirkovic (ridicătoare), Viktoria Russu (fals), Nadja Ninkovic (centru), Jovana Kocic (centru), Djergana Dimitrova (extremă), Andreea Ispas (libero), Sorina Miclăuș (extremă), Iarina Axinte (ridicătoare), Jovana Cirkovic (fals)
Antrenor: Stevan Ljubicic
ECHIPA TIP: Mirkovic, Russu, Ninkovic, Faleș, Dimitrova, Milenkovic, Ispas

Două sârboaice de top aduse de Târgoviște

CSM Târgoviște a făcut o campanie de transferuri foarte puternică, aducând nu mai puțin de 8 jucătoare noi. Cele mai importante nume aduse de echipa antrenată de campionul mondial, Giovani Caprara, sunt sârboaicele Ana Bjelica și Jovana Miroslavljevic. Componente ale naționalei Serbiei, Bjelica este medaliată cu bronz la JO de la Tokyo 2020. Ana vine din Italia, de la Megabox Vallefoglia, în timp ce extrema Miroslavlevic a jucat ultima dată în campionatul intern, la Železničar Lajkovac.
Canadianca Kim Robitaille, dar și grecoaica Giorgia Lamprousi își vor face loc în sextetul de bază al echipei de lângă Turnul Chindiei. Româncele aduse de dâmbovițence sunt componente ale naționalei României: Iuna Zadorojnai și Alexandra Ciucu.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395546.jpg
CSM Târgoviște
Veniri: Ana Bjelica (fals, Megabox Vallefoglia), Jovana Miroslavljevic (extremă, Zeleznicar), Giorgia Lamprousi (centru, Mulhouse), Mira Todorova (centru, Stuttgart), Iuna Zadorojnai (fals, Rapid), Alexandra Ciucu (libero, Știința Bacău), Kim Robitaille (ridicătoare, St. Raphael), Diana Calotă (ridicătoare, CS Medgidia)
Au rămas:Rodica Buterez (extremă), Adriana Matei (extremă), Petruța Orlandea (centru), Nikolina Bozicevic (libero)
Antrenor: Giovani Caprara
ECHIPA TIP: Robitaille, Bjelica, Lamprousi, Todorova, Buterez, Matei, Bozicevic

Trei jucătoare de națională: o nemțoaică, o sârboiacă și o bulgăroaică

CSO Voluntari a fost și ea destul de activă în această vară, pe piața transferurilor. Conducerea ilfoveană a reușit să aducă voleibaliste componente ale naționalelor țărilor lor. În primul rând e vorba de nemțoaica Saskia Hippe, un fals de mare valoare, care a jucat ultima data la Olympiakos Pireu. Bulgăroaica Silvana Chausheva e și ea o voleibalistă care va putea ajuta echipa, la fel ca și Milena Koprivica, o jucătoare din Serbia care a mai jucat în România, la Lugoj.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395548.jpg
CSO Voluntari
Veniri: Saskia Hippe (fals, Olympiakos Pireu), Silvana Chausheva (extremă, Maritsa Plovdiv), Milena Koprivica (centru, Szent Benedek), Irina Kosinski (libero, Dinamo), Elisabeth Vicet (extremă, Bahcelievler Bld)
Au rămas:Nneka Onyejekwe (centru), Alice Kapelovies (riricătoare), Alexandra Babaș (ridicătoare), Dijana Vukovic (fals), Silvi Uattara (extremă), Sânziana Motroc (extremă), Diana Vereș (libero)
Antrenor: Milan Ljubicic
ECHIPA TIP: Kapelovies, Hippe, Onyejekwe, Koprivica, Uattara, Chausheva, Vereș

Lozo și restul lumii

CSM Lugoj a reușit cu adevărat un transfer spectaculos. Este vorba despre sârboiaca Sara Lozo, componentă de bază a naționalei Serbiei, care a jucat în Rusia, la Proton Saratov. A mai jucat însă în Italia și în Kazahstan. Și ridicătoarea Tanja Grbic e o jucătoare experimentată, care a evoluat între altele la Cannes. Formația timișoreană a anunțată că lista transferurilor nu e încheiată, având neapărat nevoie de un nou centru.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395550.jpg
CSM Lugoj
Veniri: Sara Lozo (extremă, Proton Saratov), Aliona Martiniuk (fals, Tula), Tanja Grbic (ridicătoare, Venneles), Daiana Roman (centru, Volei Alba Blaj), Ramona Rus (extremă, CS Medgidia), Marina Cojocaru (ridicătoare, Știința Bacău)
Au rămas:Simona Străchinescu (fals), Andreea Gemănariu (centru), Giorgiana Popa (extremă), Silvija Popovic (libero), Adriana Popa (libero)
Antrenor: Ugljesa Segrt
ECHIPA TIP: Grbic, Martiniuc, Gemănariu, Roman, Rus, Lozo, Popovic

Întăriri din campionatul intern

Dinamo încearcă să rămână în top, reușind transferuri, în general, de la echipe din prima ligă română. Sunt și două excepții, sârboaica Milica Tasic, o extremă care vine din SUA, din campionatul universitar, dar și brazilianca Tassia Silva, un liberă care a jucat în prima ligăa țării sale. Și Dnamo se mai află în căutarea unui centru, mai ales că o va pierde pe Denisa Ionescu, componenta naționalei României.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395553.png
Dinamo București
Veniri: Mirela Shahpazova (ridicătoare, CSM Târgoviște), Gabriela Dan (extremă, CSO Voluntari), Milica Tasic (extremă, Nevada Universirty), Alexandra Sobo (centru, Rapid), Tassia Silva (libero, Curitiba), Mihaela Pamfil (libero, CSM Târgoviște)
Au rămas: Marisa Radu (ridicătoare), Jelena Vulin (fals), Adina Roșca (fals), Cristina Miron (extremă), Dalia Vârlan (centru)
Antrenor: Milos Gavrilovic
ECHIPA TIP: Shahpazova, Vulin, Sobo, Vârlan, Tasic, Dan, Silva

Cele mai multe transferuri, planuri mari în Giulești

În anul centenarului, Rapid încearcă să readucă titlul în Giulești. Formația giuleșteană a reușit o campanie de achiziții foarte importantă, aducând pe banca tehnică un antrenor foarte cunoscut. Carlo Parisi a antrenat nume mari în voleiul european, echipe precum Busto Arsizio, Scandicci, Casalmaggiore, Le Cannet, dar și naționala Cehiei.
De asemenea, Rapid a transferat câteva jucătoare cu nume în voleiul european și mondial: sud-coreeanca Da-Yeong Lee, cubaneza Ailama Cese Montalvo, brazilianca Suelle Oliveira, dar și pe Ioana Baciu, una dintre cele mai prolifice marcatoare din România.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395561.jpg
Rapid București
Veniri: Da-Yeong Lee (ridicătoare, PAOK Salonic), Ioana Baciu (fals, CS Medgidia), Andra Artin (fals, Volei Alba Blaj), Nasya Dimitrova (centru, Prometey), Jenifer Cross (centru, Panathinaikos Atena), Diana Ariton (centru, CS Medgidia), Ailama Cese Montalvo (extremă, Uralochka), Suelle Oliveira (extremă, Sesi Bauru), Alexandra Trică (extremă, CS Medgidia), Teodora Iancu (extremă, Dinamo), Zhana Todorova (libero, Prometey), Mihaela Albu (libero, CS Medgidia)
Au rămas: Denisa Drâmboi (extremă), Ramona Postea (ridicătoare)
Antrenor: Carlo Parisi (Olympiakos)
ECHIPA TIP: Da-Yeong Lee, Baciu, Dimitrova, Ariton, Suelle, Cese Montalvo, Todorova
Volei
CSM București reînființează echipa de volei. Va evolua direct în prima ligă!
27/07/2022 LA 13:49
Volei
EXCLUSIV. O vedetă din voleiul mondial, care a semnat în România, riscă o suspendare drastică!
26/07/2022 LA 18:22