Ruth a avut o carieră de succes în volei între anii 50-70, iar vinerea aceasta va fi pe teren, la 85 de ani, pentru primul serviciu al meciului cu Blumenau, de pe teren propriu. Anunțul a fost făcut de oficialii lui Abel Moda Brusque în cadrul unei conferințe de presă. S-a apelat la această strategie de marketing pentru a promova sportul în rândul tinerilor, dar și pentru a atrage atenția spre echipa de liga a doua din Brazilia.
Odată cu participarea la partida de la finalul săptămânii, Ruth Hoffmann va deveni cea mai bătrână jucătoare din lume care a participat la un joc oficial.
"Încurajăm oamenii să meargă la săli de sport, să facă multă mișcare. Îmi place foarte mult Mauricio (n.r. Thomas, antrenorul echipei), cred că mai avem multe lucruri bune de văzut la acest club în a doua parte a sezonului", a comentat veterana.
Volei
EXCLUSIV | Rapid, transferuri spectaculoase și la volei
27/04/2022 LA 06:26
Antrenorul Mauricio Thomas a dezvăluit că această cooptare în lot a fostei jucătoare a fost foarte bine primită de sportivele din lot. El crede că inițiativa dă vizibilitate echipei, arătând totodată cât de important e sportul.
"Dacă Brusque respiră volei astăzi, este pentru că oameni ca Ruth Hoffmann au plantat o sămânță acolo și și-au construit moștenirea Este un tribut pentru cineva care simbolizează în mare măsură adevăratul spirit al sportului și puterea lui de transformare socială. Este ceea ce căutăm noi la acest club: să formăm o echipă campioană, respectând rădăcinile noastre", a explicat tehnicianul.
Ruth a început să joace volei în 1948, la Colégio Cônsul Carlos Renaux, și a început să evolueze la nivel profesionist, la echipa Sociedade Esportiva Bandeirante, în 1951. A câștigat 15 titluri la nivel local până în 1971. În 1960, a jucat la prima ediție a Jocurilor Open Santa Catarina de Florianopolis, cucerind titlul.
Începând cu anul 1992, de la vârsta de 55 de ani, ea s-a alăturat unei echipe de veterani, participând la campionate de volei desinate vârstnicilor.
Volei
Alexia Căruțașu: "Vreau să devin cea mai bună voleibalistă din lume, muncesc enorm pentru asta"
31/03/2022 LA 15:18
Volei
Pierdem cel mai bun produs al voleiului românesc!
31/03/2022 LA 13:49