După ce fotbalul din România a primit "undă verde" în urmă cu o săptămână, acum a venit rândul și altor sporturi să primească acceptul din partea autorităților.
Ionuț Stroe a precizat că, în urma unui acord încheiat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), mai multe competiții sportive din țara noastră vor putea fi reluate în următoarea perioadă.

Competițiile sportive care vor putea începe în România

Alte Sporturi
888poker sărbătorește 20 de ani de activitate cu un nou Ambasador Cultural: Chris Eubank Jr.
20/01/2022 LA 04:20
Potrivit Ministrului, se vor relua competițiile în aer liber pentru sporturile individuale. Din perspectiva sporturilor practicate în sală, momentan vor fi permise numai antrenamentele:
"Se pot organiza competiții sportive, în anumite condiții. Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, de la cei mai mici, până la seniori.
Se deschid competițiile în aer liber pentru sporturile individuale. Sunt permise antrenamentele individuale și la sporturile de sală, cu respectarea celor șapte metri pătrați pentru fiecare sportiv. Se pot relua antrenamentele și competițiile la sporturile în bazin, dar doar pentru sportivii legitimați.
În continuare, rămâne, din păcate, regula fără spectatori.", a spus Ionuț Stroe.

Reguli dure la reluarea Ligii 1

Liga 1 revine în weekend-ul 13-14 iunie, iar regulile care vor trebui respectate sunt extrem de dure.
Pe lângă decizia legată de neanunţarea numelor eventualilor jucători infectaţi cu COVID-19, au fost anunțate și regulile privind comportamentul jucătorilor pe terenul de fotbal. Este vorba despre un protocol implementat de FRF și LPF în care se regăsesc recomandările elaborate pentru reînceperea meciurilor.
Conform protocolului, primii care vor sosi la stadion sunt arbitrii, care vor fi nevoiți să se prezinte cu 100 de minute înainte de fluierul de start al partidei. Autocarele echipelor vor veni la ore diferite, urmând ca oaspeții să vină cu 90 de minute înainte de startul meciului, iar gazdele cu 75 de minute.
În plus, toți fotbaliștii vor veni de acasă cu echipamentul pe care îl vor îmbrăca la meci, pentru a evita aglomerarea la vestiare. Ieșirea echipelor la încălzire se va face gradual, pe rând, iar jucătorii vor sta pe teren la minimum doi metri distanță unul de altul în timpul încălzirii.
"Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți.", se arată într-un punct din protocolul FRF, făcut public de Gazeta Sporturilor.

Maximum 150 de persoane la stadioane în Liga 1

Printre altele a fost stabilit şi că la stadion nu vor putea fi prezente mai mult de 150 de persoane, dar şi acestea distribuite după anumite criterii. Stadioanele vor fi împărţite în trei zone, iar sosirea la arenă trebuie făcută în diferite intervale orare.
"În fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane. Nu e posibilă o compensare reciprocă a persoanelor aflate în zone diferite, de exemplu 130 de persoane în Zona 1 şi 20 de persoane în Zona 2.", este scris în protocol.

Zona 1 la meciurile din Liga 1, Zona interioară stadion

  • Terenul de joc
  • Marginea terenului de joc, între linia de margine/poartă şi tribune, inclusiv suprafaţa tehnică
  • Tunelul de acces
  • Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor, camera delegaţilor de joc, cabinet testare anti-doping

Zona 2 la meciurile din Liga 1, Tribuna

  • Transmisia TV a jocului
  • Zonele specifice media
  • Camerele/punctul de comandă şi control

Zona 3 la meciurile din Liga 1, Spaţiu exterior stadion

  • Locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi
  • Zona imediat exterioară a stadionului
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826821.jpg
Alte Sporturi
Ce buget va avea sportul românesc în 2022 și marile priorități ale Guvernului
21/12/2021 LA 16:15
Alte Sporturi
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2021
09/12/2021 LA 18:49