Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reguli extrem de dure pentru reluarea fotbalului în Liga 1! Ce prevede protocolul FRF și LPF

Irina Aldea

Actualizat 27/05/2020 la 13:16 GMT+3

Liga 1 revine în luna iunie, în weekend-ul 13-14, iar regulile care vor trebui respectare sunt extrem de dure.

Sezonul din Liga 1 ar urma să înceapă în 2 săptămâni

Credit imagine: Eurosport

Fotbalul din România se apropie tot mai mult de momentul revenirii la disputarea meciurilor. Pe lângă decizia legată de neanunţarea numelor eventualilor jucători infectaţi cu COVID-19, au fost anunțate și regulile privind comportamentul jucătorilor pe terenul de fotbal. Este vorba despre un protocol implementat de FRF și LPF în care se regăsesc recomandările elaborate pentru reînceperea meciurilor.
Conform protocolului, primii care vor sosi la stadion sunt arbitrii, care vor fi nevoiți să se prezinte cu 100 de minute înainte de fluierul de start al partidei. Autocarele echipelor vor veni la ore diferite, urmând ca oaspeții să vină cu 90 de minute înainte de startul meciului, iar gazdele cu 75 de minute.

Reguli dure la reluarea Ligii 1

În plus, toți fotbaliștii vor veni de acasă cu echipamentul pe care îl vor îmbrăca la meci, pentru a evita aglomerarea la vestiare. Ieșirea echipelor la încălzire se va face gradual, pe rând, iar jucătorii vor sta pe teren la minimum doi metri distanță unul de altul în timpul încălzirii.
"Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți", se arată într-un punct din protocolul FRF, făcut public de Gazeta.

Scuipatul sau suflatul nasului, sancționate aspru

Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staff-ului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Jucătorii care vor încălca aceste reguli vor fi sancționați conform prevederilor din art. 63. alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă - suspendare de la 6 la 12 jocuri.

Maximum 150 de persoane la stadioane în Liga 1

Printre altele a fost stabilit şi că la stadion nu vor putea fi prezente mai mult de 150 de persoane, dar şi acestea distribuite după anumite criterii. Stadioanele vor fi împărţite în trei zone, iar sosirea la arenă trebuie făcută în diferite intervale orare.
"În fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane. Nu e posibilă o compensare reciprocă a persoanelor aflate în zone diferite, de exemplu 130 de persoane în Zona 1 şi 20 de persoane în Zona 2", este scris în protocol.
Zona 1 la meciurile din Liga 1, Zona interioară stadion
  • Terenul de joc
  • Marginea terenului de joc, între linia de margine/poartă şi tribune, inclusiv suprafaţa tehnică
  • Tunelul de acces
  • Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor, camera delegaţilor de joc, cabinet testare anti-doping
Zona 2 la meciurile din Liga 1, Tribuna
  • Transmisia TV a jocului
  • Zonele specifice media
  • Camerele/punctul de comandă şi control
Zona 3 la meciurile din Liga 1, Spaţiu exterior stadion
  • Locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi
  • Zona imediat exterioară a stadionului
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo