Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vestea momentului în România! Ministrul Ionuţ Stroe a anunţat când se reia Liga 1

Irina Aldea

Actualizat 02/06/2020 la 14:41 GMT+3

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat la Digi 24 că Liga 1 se va relua, cel mai probabil, în weekendul 13-14 iunie.

Arena Națională

Credit imagine: Getty Images

Ionuţ Stroe a afirmat că sunt şanse mari să avem din nou fotbal în România. Este vorba de weekendul 13-14 iunie.
"Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită, cel mai probabil. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public.
Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori”, a spus Ionuţ Stroe la Digi 24.
Ionuț Stroe

LPF a transmis cluburilor protocolul de reluare a jocurilor oficiale în condiții speciale

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat marți că a transmis cluburilor protocolul de operare în antrenamente colective și de reluare a jocurilor în condiții speciale. Acesta a fost trimis și Federației Române de Fotbal și Ministerului Sportului. Potrivit unui comunicat al LPF, protocolul a fost trimis către cele 14 cluburi membre.
"Liga Profesionistă de Fotbal și-a continuat acțiunile în vederea reluării sezonului competițional al Campionatul Național Casa Liga 1 și a comunicat, astăzi, celor 14 cluburi membre <Protocolul de operare în antrenamentele colective și de reluare a jocurilor oficiale în condiții speciale>. De asemenea, LPF a comunicat Federației Române de Fotbal, precum și Sindicatului Fotbaliștilor (AFAN), același document”, se arată în comunicat.
De asemenea, LPF anunță că documentul a fost trimis și către Federația Română de Fotbal și către Ministerului Tineretului și Sportului.
"Tot astăzi, Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federația Română de Fotbal și către Comitetul Executiv al FRF, toate informațiile necesare privind reluarea campionatului, împreună cu programul de desfășurare a etapelor rămase de disputat din sezonul 2019-2020 în play-off și play-out”, se mai arată în comunicat.
Săptămâna trecută, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că începând cu 1 iunie jucătorii vor putea relua antrenamentele colective, iar începând cu 13 iunie Liga 1 ar putea reîncepe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo