România va ieși din starea de urgență de vineri, 15 mai. Din perspectiva evenimentelor sportive, Iohannis a anunțat încă de ieri că acestea nu vor începe în următoarea perioadă, însă profesioniștii vor putea relua antrenamentele. Așadar, jucătorii cluburilor din Liga 1 vor putea reveni la baza de pregătire după 15 mai.
Azi, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat același lucru, menționând că echipele vor avea nevoie de aproximativ o lună de pregătire înainte de restartul competițiilor.
"Nu vreau să avansez o dată anume pentru că depindem de mai mulți factori. Dar vă puteți face o idee, având în vedere că echipele vor sta 4 săptămâni în cantonament, iar UEFA ne solicită să terminăm campionatele, astfel încât pe data de 20 iulie să trimitem rapoartele cu toate echipele calificate în cupele europene.
Bundesliga
Bayern e de neoprit! Record de goluri pentru Nagelsmann în Bundesliga după victoria cu Furth
ACUM 7 ORE
Luând în considerare că sunt 4 săptămâni de antrenament și 4 săptămâni de competieție, ați putea avea un cadru optimist. Important este să nu avem un focar de infecție în cadrul unor echipe. Atunci vom fi într-o situație cu adevărat dificilă. Nu văd cum ar funcționa, de exemplu, un play-off cu doar 4 echipe", a spus Ionuț Stroe.

Pașii de urmat în sportul românesc, după ieșirea din starea de urgență

Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând 4 etape:
  • Prima fază este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentelor.
  • Faza a 2-a înseamnă antrenament individual, în cantonament.
  • Faza a 3-a înseamnă sesiuni de antrenament pe grupuri mici, în cadrul cantonamentului.
  • Faza a 4-a înseamnă sesiuni de antrenament colectiv. Grupurile de antrenament pot interacționa numai la Faza a 4-a, iar până atunci nu se vor schimba.
Pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii și medicii, să-și reia antrenamentele, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, înainte de cantonament. La ieșirea din izolare, aceștia trebuies să fie testați pentru COVID-19. Doar cei cu rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
"Mă voi întoarce cât de curând!" Unde vrea să antreneze Marius Șumudică după despărțirea de CFR Cluj
ACUM 8 ORE
Liga
Real Madrid îi 'betonează' contractul lui Vinicius! Incredibil cât câștigă starul de pe Bernabeu
ACUM 9 ORE