România va ieși din starea de urgență de vineri, 15 mai. Din perspectiva evenimentelor sportive, Iohannis a anunțat încă de ieri că acestea nu vor începe în următoarea perioadă, însă profesioniștii vor putea relua antrenamentele. Așadar, jucătorii cluburilor din Liga 1 vor putea reveni la baza de pregătire după 15 mai.
Azi, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat același lucru, menționând că echipele vor avea nevoie de aproximativ o lună de pregătire înainte de restartul competițiilor.
"Nu vreau să avansez o dată anume pentru că depindem de mai mulți factori. Dar vă puteți face o idee, având în vedere că echipele vor sta 4 săptămâni în cantonament, iar UEFA ne solicită să terminăm campionatele, astfel încât pe data de 20 iulie să trimitem rapoartele cu toate echipele calificate în cupele europene.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 5 ORE
Luând în considerare că sunt 4 săptămâni de antrenament și 4 săptămâni de competieție, ați putea avea un cadru optimist. Important este să nu avem un focar de infecție în cadrul unor echipe. Atunci vom fi într-o situație cu adevărat dificilă. Nu văd cum ar funcționa, de exemplu, un play-off cu doar 4 echipe", a spus Ionuț Stroe.

Pașii de urmat în sportul românesc, după ieșirea din starea de urgență

Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând 4 etape:
  • Prima fază este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentelor.
  • Faza a 2-a înseamnă antrenament individual, în cantonament.
  • Faza a 3-a înseamnă sesiuni de antrenament pe grupuri mici, în cadrul cantonamentului.
  • Faza a 4-a înseamnă sesiuni de antrenament colectiv. Grupurile de antrenament pot interacționa numai la Faza a 4-a, iar până atunci nu se vor schimba.
Pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii și medicii, să-și reia antrenamentele, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, înainte de cantonament. La ieșirea din izolare, aceștia trebuies să fie testați pentru COVID-19. Doar cei cu rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 9 ORE
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 9 ORE