Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, medaliat paralimpic, a transmis că e convins că poate face lucruri grozave pentru sportul românesc, pe care și-ar dori să îl ducă peste tot în lume.
Partidul din care face parte a transmis luni seară că îl propune pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe Eduard Novak, cel care este președinte al Federației Române de Ciclism și fost campion și medaliat paralimpic, participant la 4 ediții ale Jocurilor Paralimpice.
Astăzi, Novak a preluat mandatul de la Ionuț Stroe și a răspuns la curiozitățile jurnaliștilor. Pentru început, noul Ministru a dezăluit că va veni cu bicicleta la serviciu și va amplasa un rastel în fața sediului. Pe lângă funcțiile pe care le ocupă în prezent, Novak își continuă și activitatea de ciclist și își dorește să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de vara viitoare:
Alte Sporturi
Eduard Novak, mesaj special pentru români de Ziua Națională: "Pentru cei care cunosc munca grea!"
ACUM 19 ORE
"Voi veni cu bicicleta la minister şi voi pune aici un rastel pentru biciclete, jos. Vom face un exerciţiu şi în ceea ce îi priveşte pe angajaţii ministerului", a spus Eduard Novak.
Noul Ministru al Tineretului și Sportului a fost apoi întrebat cu ce echipă de fotbal din România ține, iar acesta a răspuns scurt:
"Țin cu Csikszereda Miercurea Ciuc (n.r. - echipa din Liga a 2-a, din orașul său natal)".

Eduard Novak, noul Ministru al Tineretului și Sportului: "Pentru mine este o prioritate să avem o strategie"

Eduard Novak a spus că principala sa prioritate în noul mandat va fi să alcătuiască o strategie în urma căreia România să aibă cât mai mulți sportivi de top:
"Pentru mine este o prioritate să avem o strategie, nu putem deveni campioni fără asta. Anul viitor avem Jocurile Olimpice, Campionatul European de fotbal şi îmi doresc ca toţi acest sportivi să aibă tot ce au nevoie să se pregătească în cele mai bune condiţii. Ca sportiv şi om de sport m-am săturat, de foarte mulţi ani, ca după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice să fim dezamăgiţi.
Toţi ne aducem aminte de vechile performanţe, îmi doresc ca anul viitor acest lucru să se schimbe. Vreau să creăm un sistem în care sportul românesc să prindă iarăşi aripi şi să prindă credinţă. Sunt foarte multe federaţii care demonstrează astăzi că se poate.
Sunt foarte onorat şi respect această poziţie pe care am dobândit-o de ieri, îi mulţumesc lui Ionuţ Stroe pentru că în cele mai grele perioade ale sportului românesc şi-a dat toată silinţa şi a muncit foarte mult. Ştiu că a fost foarte-foarte greu. Cred că sportul românesc are o şansă extraordinar de mare în această perioadă şi sper că în 2021 pandemia în mare parte se va termina şi vom putea să ne desfăşurăm activităţile aşa cum ne dorim.", a spus Novak.

Eduard Novak: "Sunt un om de sport și îmi doresc să las ceva în urma mea!"

Novak își dorește să lase ceva bun în urma lui și a asigurat că va acorda o atenție uriașă persoanelor cu dizabilități, pe care le va ajuta să se integreze cât mai ușor în lumea sportului:
"Sunt un om de sport, cunosc foarte bine acest domeniu şi am foarte mare experienţă, îmi place să lucrez sub presiune, ştiu că o să fie de toate, vor fi greşeli, acuzaţii, însă cel mai important este că îmi doresc să las ceva în urma mea, peste 20 de ani să spună cineva că acest lucru bun s-a întâmplat pentru că Novak a schimbat ceva atunci.
Îmi doresc ca bugetul să fie măcar atât cât a fost anul acesta. Desigur o să mă zbat în perioada următoare să înţeleg cum funcţionează sistemul şi ce putem să facem să avem un buget din ce în ce mai mare, însă cred că problema sportului românesc nu constă doar în buget.
Sunt o persoană cu dizabilitate şi consider că integrarea persoanelor cu dizabilitate în cadrul sportiv este una foarte importantă. Consider o prioritate să reuşim să avem toate bazele sportive accesibile pentru persoanele cu dizabilităţi, să ne dăm seama că sunt nişte modele pentru noi. Acest segment este unul foarte important şi va fi o prioritate pentru noi", a mai declarat Eduard Novak.

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului,

are o

poveste de viață impresionantă

Eduard Novak este singurul campion paralimpic al României, multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism. În 1996, la vârsta de 19 ani, după ce fusese de zece ori campion național la patinaj viteză, a suferit un accident de mașină și și-a pierdut un picior. Proteza se întinde de la laba piciorului până la nivelul genunchiului drept.
Sportivul din Miercurea Ciuc a vorbit despre accident într-un interviu acordat în urmă cu 11 ani: "În ianuarie ’96 mergeam la un concurs în Italia. Aveam 19 ani. Vremea era foarte rea. Ningea, drumul era în construcție. Eram în mașină cu părinții mei. Mașina a derapat și ne-am lovit de parapet. Parapetul era lovit dinainte și era ieșit în afară. Nu aveam viteză, abia vedeam drumul, așa tare ningea. După ce ne-am izbit și am aprins lumina, m-am uitat în jos și am văzut că parapetul era în mașină. Nu aveam jumătate din laba piciorului. Mă uitam și nu-mi venea să cred. Mă gândeam că m-am lovit la cap și nu văd bine…".
Novak este multiplu campion național, european și mondial și a fost medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008. A fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, competiție pentru care s-a antrenat intens, parcurgând zilnic până la 150 de kilometri cu bicicleta. În februarie anul acesta a cucerit trei medalii la Mondialele de paraciclism din Canada. În septembrie anul trecut, Novak a cucerit o medalie de bronz la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).

Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02
Alte Sporturi
De ce este recomandată trecerea la un sistem propriu de panouri fotovoltaice?
26/11/2022 LA 14:04