Bolt şi-a încheiat cariera pe pistă în 2017, retrăgându-se la vârsta de 31 ani, după o serie de leziuni musculare, dintre care una care i-a perturbat ceea ce trebuia să fie ultima sa cursă, la Campionatele Mondiale de la Londra.
Deşi nu a fost finalul glorios la care spera, Bolt a părăsit lumea atletismului în calitate de deţinător al recordurilor mondiale de la 100 m, 200 m şi 4x100 m, iar performanţele sale pe pistă i-au adus 11 titluri de campion mondial, pe lângă cele opt medalii olimpice de aur.
În august 2018, Bolt a încercat să înceapă o nouă carieră în fotbalul profesionist, antrenându-se alături de echipa australiană Central Coast Mariners, care a decis în final să nu îi ofere un contract jamaicanului. El a renunţat la acest vis câteva luni mai târziu, însă gândul unei reveniri în atletism i-a trecut prin minte mai târziu, în 2019, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Olympic Games
Usain Bolt tremură pentru recordurile lui: "E ciudat și nedrept ce se întâmplă"
21/07/2021 LA 06:10

Antrenorul a spus "nu" revenirii lui Usain Bolt

Totuşi, antrenorul său l-a îndemnat pe Bolt să reziste acestei tentaţii, refuzându-le astfel iubitorilor sportului o altă oportunitate de a-l vedea pe legendarul sprinter în acţiunile la Jocurile Olimpice.
Întrebat dacă mai are în vedere o revenire, la vârsta de 35 ani, Bolt a declarat pentru BBC Sport: "Este prea târziu. Dacă aş fi revenit, aş fi făcut-o pentru această ediţie a Jocurilor Olimpice (n.r.de la Tokyo)".
"Când i-am spus antrenorului meu că vreau să mă retrag, el şi mi-a spus: 'Când te retragi, acesta este finalul. Nu mai faci turnee de revenire, nimic. Asigură-te, aşadar, că eşti gata să te retragi'. Imi amintesc că m-am dus la el în 2019 şi i-am spus: 'Ce părere ai de o revenire pentru Jocurile Olimpice?'. El s-a uitat la mine şi mi-a răspuns: 'Nici măcar să nu începi'. Deci, dacă antrenorul meu nu este de acord, nu o voi face, pentru că am încredere în el. Iar dacă el a spus nu, atunci este nu, deşi am această mâncărime", a conchis Usain Bolt.
Sursa: Agerpres
Atletism
Usain Bolt are coronavirus! Un fotbalist important de la City a luat recent contact cu fostul atlet
24/08/2020 LA 14:54
Campionate Mondiale
Campionatul Mondial de Atletism din Qatar, primul fără Usain Bolt
07/10/2019 LA 12:50