Shelly-Ann Fraser-Pryce a câștigat medalia de aur la Mondialele de Atletism de la Doha, în proba de 100 de metri. Sportiva din Jamaica a încheiat cursa în 10,71 secunde, fiind secondată de britanica Dina Asher-Smith (10,83 secunde) și de Marie-Josee Ta Lou (Coasta de Fildeș), care a acoperit distanța în 10,90 secunde.
Cu 9 medalii în palmares la Mondiale (din care 7 de aur), Shelly-Ann Fraser-Pryce se anunța sportiva cu cele mai mari șanse la medalia de aur, la Doha. În ciuda faptului că va împlini în curând 33 de ani, sportiva din Jamaica a justificat în calificări statutul de favorită, pentru ca apoi, în finală, să nu le dea vreo șansă adversarelor.
Ea a cucerit astfel a 8-a medalie de aur la CM, anunțându-se printre principalele pretendente la cea mai strălucitoare medalie și în proba de 200 de metri.
Campionate Mondiale
SUA au cucerit în sfârșit aurul la Mondiale, în ștafeta de 4x100 metri. "Blestemul" dura de 12 ani
07/10/2019 LA 11:06
Într-o probă dominată în ultima decadă de sportivele din Jamaica și de cele din SUA, Europa a cucerit de această dată argintul. Dina Asher-Smith a reușit cursa vieții și, cu 10,83 secunde, a doborât recordul Marii Britanii. La 23 de ani, Asher-Smith se anunță viitoarea mare vedetă a sprintului mondial, obiectivele sale fiind mărețe.
"Am muncit enorm să ajung aici, sper din suflet să continuu să realizez lucruri mari. Când m-am apropiat de linia de sosire am realizat că pot obține o performanță mare. Am terminat cu record personal și cu record național, nu îmi puteam dori mai mult de la această cursă. Shelly-Ann a alergat perfect, de aceea este o legendă în acest sport", a spus la final medaliata cu argint a probei.
Triplă campioană europeană la Berlin, Asher-Smith își va îndrepta acum atenția către proba de 200 de metri, ale cărei serii vor începe în cursul zilei de luni.

Allyson Felix

Credit imagine: SID

Allyson Felix, al 12-lea titlu mondial

Ștafeta de 4X400 metri feminin s-a încheiat cu un record mondial (3 minute 9 secunde și 24 de sutimi). SUA era marea favorită, avându-le în componență pe Wilbert London, Courtney Okolo, Allyson Felix și Michael Cherry, și și-a respectat statutul.
Podiumul a fost completat de Jamaica și, surprinzător, Bahrain.
Felix și-a completat astfel colecția impresionantă de medalii cu al 12-lea aur din palmares la Campionatele Mondiale.
SUA a mai obținut duminică un aur, prin Christian Taylor, la triplusalt. Cu 17,92 metri, el a trecut de compatriotul său, Will Claye (17,74 metri) și de Fabrice Zango (Burundi), care a sărit 17,66 metri. A fost al patrulea titlu de campion mondial pentru Christian Taylor, care se anunță principalul pretendent la aurul olimpic, la anul, la Tokyo (competiție transmisă în direct de Eurosport).
Campionate Mondiale
Dina Asher-Smith, aur la 200 metri la Campionatele Mondiale de la Doha
07/10/2019 LA 11:09
Campionate Mondiale
Mondialele de Atletism de la Doha. Punctele de reper ale competiției
07/10/2019 LA 11:26