Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mihaela Bobocea, optimism și idealuri după argintul la 1.500 m, la europeanul de atletism: "Sper să fiu acolo sus"

Maria Olteanu

Publicat 05/03/2023 la 16:26 GMT+2

Mihaela Bobocea a reușit un rezultat mare la finalul acestei săptămâni, cucerind sâmbătă medalia de argint în proba de 1.500 de metri de la Campionatele Europene de atletism indoor. Aceasta recunoaște că și-ar fi dorit cea mai strălucitoare dintre medalii, însă anunță că va avea un an dificil, în care țintește pozițiile fruntașe.

Claudia Bobocea

Credit imagine: Eurosport

Mihaela Bobocea a obținut sâmbătă un rezultat mare la Campionatele Europene de atletism indoor de la Istanbul, terminând pe a doua treaptă a podiumului proba, fiind depășită doar de Laura Muir, sportivă din Marea Britanie.
Bobocea a condus cursa din primul tur până spre final, fiind întrecută când mai erau doar 300 de metri de britanica Laura Muir, campioană europeană în exercițiu în aer liber, care a înregistrat timpul de 4:03,40. Aceasta este la al 3-la aur european indoor din carieră, la 1.500 de metri, după cele cucerite în 2017 și 2019.
Mihaela Bobocea a încheiat cursa în 4:03,76 (cel mai bun timp din carieră). Podiumul a fost completat de poloneza Sofia Ennaoui (4:04,06).
La finalul cursei, sportiva noastră, care a plâns în hohote pentru rezultatul obținut, a vorbit despre performanța obținută, cea mai mare a carierei, despre cum a simțit că ar fi putut lua și aurul, dar și despre ceea ce urmează pentru ea în 2023.
Cu o săptămână în urmă, Bobocea stabilise un nou record național în proba de 1.000 metri, la Birmingham World Indoor Tour Final.
"A fost o cursă grea. S-a schimbat un pic sistemul, nu mai sunt doar nouă concurente, ci 12. Mi-a fi dorit să fie o medalie de aur, din păcate nu s-a putut. E un pas important pentru mine acest argint, de la Europene.
Mi-am dat seama că pot încă de acum o săptămână, de la Birmingham, unde a fost practic același podium. Urmează refacerea! Ne așteaptă un an greu. Așa va fi pentru toți sportivii care intenționează să se califice la Olimpiadă. Vom avea multe competiții în care sper să fiu acolo sus", a declarat Bobocea, după cucerirea argintului, pentru Prosport.
CITEȘTE ȘI:

Mihaela Bobocea, lăudată de antrenorul său

Antrenorul atletei, Valentin Anghel, a povestit cum a trăit cursa în urma căreia sportiva noastră a câștigat argintul.
"Este într-o formă fizică deosebită. Am avut mare încredere în ea și s-a dovedit că e justificată. Nu aș putea spune ca a fost avantajată, mă refer la culoarul de pe care a concurat…s-a alergat pe 12 culoare, nu mai sunt doar nouă atlete. E înghesuială mare la start, iar în momentul în care pleci în cursă trebuie să dai bine din coate, așa cum spunem noi în atletism, pentru a putea face față, pentru a te putea impune de la început. Mi-am dat seama că o să câștige încă de la debut. Era foarte motivată! Cu o săptămână înainte, la Birmingham World Indoor Tour Final, s-a alergat în aceeași formulă!
Ea a doborât recordul național care aparținea doamnei Doina Melinte. Dânsa e aici cu noi și îi mulțumim pentru susținere. Acum, Claudia e înscrisă în galeria importantă a atletelor din România. Ne-am fi dorit să câștige cursa pentru a auzi imnul național, care nu s-a mai auzit din 2015 la o astfel de competiție.
Urmează să mergem în Antalya pentru o evaluare, pentru a face niște teste de efort și vom vedea unde suntem exact din punct de vedere al pregătirii. Urmează o perioadă de refacere de zece zile. Rămânem în Turcia circa două săptămâni, apoi revenim în țară", a spus Anghel, pentru sursa citată mai sus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo