Cu un an de întârziere, din cauza pandemiei, Mondialul de ateltism pleacă azi la drum în Eugen, SUA.
Prima zi va programa cursa de 4x400 metri, unde Allyson Felix, cea mai titrată sportivă din istorie, are șansa să își treacă în palmares a 17-a medalie la acest nivel (12 dintre medaliile obținute deja sunt de aur).
Sportiva din SUA a ajuns la 36 de ani și a decis să spună stop, astfel că emoțiile pe care le încearcă sunt extrem de mari.
Atletism
Noul Bolt face senzație! Letsile Tebogo a doborât recordul mondial U20 la 100 m, încetinind pe final
03/08/2022 LA 16:10
"Va fi ultima apariție într-un concurs și sunt sigură că va fi un moment emoționan. Nu știu la ce să mă aștept (n.r. în termeni de performanță), dar vă pot spune un lucru sigur: voi da totul. E ultima mea cursă și voi lăsa tot pe pista de ateltism", a spus Felix, citată de worldathletics.org.

Alison Felix, la ultimele curse, la Mondialul de Atletism: "O călătorie superbă"

Felix a avut probleme cu accidentările, pe durata carierei impresionante, și nu de puține ori s-a gândit să renunțe. A strâns de fiecare dată din dinți, iubind prea mult atletismul pentru a ceda. Acum, prioritățile i s-au schimbat: a devenit mămică, iar vârsta își spune cuvântul.
"A fost o călătorie superbă. Au fost și momente grele, dar iubesc sportul atât de mult încât mi-a fost imposibil să renunț. Am avut inima frântă în destule momente, dar voi rămâne cu superbele amintiri. Nu puteam să îmi termin cariera mai frumos decât la mine acasă, la un Campionat Mondial. Am inima plină de gratitudine", a mai spus Felix.
Anul trecut, Felix a participat la ultima sa ediție a Jocurilor Olimpice, competiție unde are 11 medalii (7 de aur). La Tokyo, ea a reușit să îl depășească pe Carl Lewis ("doar" 10 medalii), după ce a cucerit bronzul la 400 metri și aurul la 4x400.
Allyson Felix a intrat pentru prima oară în luminile reflectoarelor în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena. În vârstă de 18 ani, sportiva din SUA cucerea atunci argintul, prima mare medalie dintr-o carieră cum nu a mai fost alta.
Atletism
Încă 5 medalii pentru români, în penultima zi a FOTE! Pe ce loc e România în clasamentul pe națiuni
29/07/2022 LA 15:18
Atletism
Schimbare istorică în atletism pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anunţul World Athletics
25/07/2022 LA 14:52