Kenya și-a confirmat marți candidatura pentru organizarea Campionatelor Mondiale de atletism din 2025. Africa nu a găzduit niciodată până acum un eveniment din această categorie, care a avut loc pentru prima dată la Helsinki, în 1983.
Amina Mohammed, ministrul sporturilor din Kenya, a anunțat inițial candidatura țării sale încă din septembrie 2019, după ce Federația Internațională (IAAF) a declarat că evenimentul mondial va avea loc pe bază de rotație pe toate continentele.
Atletism
#On this Day | 53 de ani de la un moment magic al atletei Viorica Viscopoleanu
ACUM UN MINUT
"Am avut două Campionate Mondiale de juniori foarte reușite pe stadionul Kasarani în 2017 și august 2021, unde s-au realizat mai multe recorduri mondiale. Am învățat multe din organizarea acestor două evenimente, iar acum, logic, ne vine rândul să găzduim evenimentul emblematic al atletismului mondial", a declarat Jackson Tuwei, președintele Federației de Atletism din Kenya.
Nairobi luptă cu Tokyo în mod special pentru obținerea dreptului de organizare a Campionatelor Mondiale de atletism.
Până atunci mai sunt încă două ediții, Mondialele de la Eugene (Statele Unite), care ar fi trebuit să se desfășoare în acest an, dar au fost reprogramate pentru 2022. Un an mai târziu, întrecerile vor avea loc în Europa, în Ungaria (Budapesta).
Atletism
8 alergători au învins motoarele telescaunului din Parâng la Red Bull Outrun the Lift 2021
10/10/2021 LA 17:12
Atletism
Francine Niyonsaba a devenit prima atletă cu DSD care a doborât un record mondial!
15/09/2021 LA 07:04