Articol scris de Andrei Nicolae
Cele două echipe au încheiat pe primul loc în grupele principale, clujenii obținând 11 puncte după cele șase partide, iar nemții cu unul mai puțin. Riesen Ludwigsburg s-a duelat în grupa A cu Tenerife, Prometey și Sassari, în timp ce românii au jucat împotriva celor de la Hapoel Holon, Darussafaka și Brindisi.
În faza optimilor, ce s-a desfășurat sub formă de grupe superioare, echipa lui Silvășan a înregistrat 4 victorii și o înfrângere în drumul spre primul loc al grupei K, duelându-se cu Unicaja, Oostende și Prometey. Ludwigsburg a obținut locul secund în optimi, într-o grupă în care s-au aflat Hapoel Holon, Dijon și Galatasaray.
Basketball Champions League
U-BT Cluj-Napoca, eșec dramatic în sferturile Champions League! Atmosferă de vis creată de suporteri
19/04/2022 LA 18:09
În ceea ce privește palmaresul celor două echipe, trupa din România este net superioară nemților. Formația din Cluj-Napoca a obținut șase titluri de campioană, trei în perioada anilor 90', iar celelalte după semnarea protocolului dintre U-Mobitelco și CS Universitatea, prin care echipa de baschet a revenit la clubul universitar. De asemenea, clujenii și-au trecut în contul echipei 5 Cupe și 3 Supercupe ale României.
În competițiile europene, U-BT a ajuns în finala Central European Basketball League (2010), în sferturile FIBA EuroCup Challenge (2007) și în sferturile FIBA Europe Cup (2019/20). Cei de la Riesen Ludwisburg au în palmares un loc 2 în campionatul Germaniei (2019/20) și un loc 2 în Cupa Germaniei (2008), dar și o clasare pe locul 4 în Champions League (2017/18).
Citește și:

Cei mai buni jucători pe fiecare criteriu

Raportat la statisticile individuale ale jucătorilor, cele două echipe își împart meritele. Cel mai bun marcator într-o comparație a celor două formații este Brandon Brown, coordonatorul de joc al clujenilor, cu 15,8 puncte pe meci. Justin Simon este cel mai bun de cealaltă parte, cu 13,6 puncte pe meci.
Recuperările sunt capitolul unde nemții stau mai bine decât U-BT Cluj-Napoca. Yoeli Childs are 8,5 recuperări pe meci, în timp ce Dustin Hogue înregistrează 6,2. La assisturi, U-BT are din nou avantaj, cu Patrick Richard, care înregistrează 5,3 pase decisive pe meci, comparat cu Jordan Hulls, care are 4 assisturi.
Sferturile de finală ale Ligii Campionilor la baschet masculin se vor desfășura în sistemul cel mai bun din 3 meciuri, urmând ca primele partide să aibă loc pe 5-6 aprilie. Fiind câștigătoare de grupă, U-BT Cluj-Napoca va disputa primul meci pe teren propriu, în România urmând a avea loc și meciul decisiv, dacă se va ajunge acolo.
Ulterior, Final 4-ul Champions League va avea loc în perioada 6-8 mai, în Bilbao, Spania. Dacă va trece de Riesen Ludwigsburg, U-BT Cluj-Napoca îi va înfrunta în semifinale pe câștigătorii din duelul 100% spaniol Baxi Manresa - Unicaja.
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca a pierdut meciul doi cu Ludwigsburg, din sferturile de finală ale Champions League
13/04/2022 LA 20:23
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca, victorie mare cu Ludwigsburg! Ardelenii, cu un pas în Final 4-ul Champions League
05/04/2022 LA 18:07