Pentru prima oară în istoria francizei, Mavericks va retrage un tricou purtat de un jucător care nu a evoluat vreodată pentru Dallas. De altfel, Mavericks retrăsese de-a lungul timpului doar 3 tricouri, toate aparținând unor legende ale clubului.
Dar moștenirea lăsată de Kobe baschetului este neprețuită, iar patronul de la Mavericks a considerat că astfel va omagia cum se cuvinte memoria unuia dintre cei mai mari sportivi din istoria recentă.
"Ce a lăsat Kobe în urmă transcende baschetul, astfel că organizația noastră a decis ca numărul 24 să nu mai fie vreodată purtat la Dallas Mavericks. Kobe a fost un ambasador al acestui sport, o legendă și un model de urmat. Dar, mai presus de toate, a fost un tată dedicat, un adevărat model pentru copiii săi", a transmis patronul lui Dallas, Mark Cuban.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI
Numerele retrase de Dallas Mavericks, de-a lungul istoriei:
  • 12 - Derek Harper
  • 15 - Brad Davis
  • 22 - Rolando Blackman
De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.
În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.
NBA
După 941 de zile, Klay Thompson își va face revenirea în NBA
09/01/2022 LA 14:07
Baschet
O școală din SUA și-a suspendat antrenorul după ce a zdrobit o adversară cu 92-4
07/01/2022 LA 10:25