Getty Images

Decizie istorică luată de Dallas Mavericks în memoria lui Kobe Bryant

Decizie istorică luată de Dallas Mavericks în memoria lui Kobe Bryant

27/01/2020 la 10:18Actualizare 27/01/2020 la 10:21

Dallas Mavericks a luat în această dimineață o decizie istorică, menită să sublinieze o dată în plus ceea ce a însemnat Kobe Bryant pentru baschet. Clubul texan va retrage tricoul cu numărul 24, purtat de "Black Mamba" la Lakers.

Pentru prima oară în istoria francizei, Mavericks va retrage un tricou purtat de un jucător care nu a evoluat vreodată pentru Dallas. De altfel, Mavericks retrăsese de-a lungul timpului doar 3 tricouri, toate aparținând unor legende ale clubului.

Dar moștenirea lăsată de Kobe baschetului este neprețuită, iar patronul de la Mavericks a considerat că astfel va omagia cum se cuvinte memoria unuia dintre cei mai mari sportivi din istoria recentă.

"Ce a lăsat Kobe în urmă transcende baschetul, astfel că organizația noastră a decis ca numărul 24 să nu mai fie vreodată purtat la Dallas Mavericks. Kobe a fost un ambasador al acestui sport, o legendă și un model de urmat. Dar, mai presus de toate, a fost un tată dedicat, un adevărat model pentru copiii săi", a transmis patronul lui Dallas, Mark Cuban.

Numerele retrase de Dallas Mavericks, de-a lungul istoriei:

  • 12 - Derek Harper
  • 15 - Brad Davis
  • 22 - Rolando Blackman

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.