Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dallas Mavericks și atacul estului | Luka Doncic și Kristaps Porzingis, noile staruri ale texanilor

Irina Aldea

Actualizat 07/10/2019 la 17:47 GMT+3

Dallas Mavericks s-a reunit înaintea debutului noului sezon din NBA, iar atmosfera a fost destinsă inițial, dar și apăsătoare odată ce numele lui Dirk Nowitzki a apărut în peisaj, asta pentru că germanul Dirk Nowitzki a lipsit din cadru pentru prima dată din 1998.

Luka Doncic (Dallas Mavericks)

Credit imagine: Getty Images

Cu doar câteva zile înainte de startul noului sezon din NBA, ziua întâlnirii dintre echipe și jurnaliști este una în care speranța și promisiunea guvernează împreună. Este pentru prima dată când toate fețele noi și familiare apar împreună la conferințele de presă, iar atmosfera este una cât se paote de optimistă. Așa pare că este cazul și pentru Dallas Mavericks. Echipa din Texas s-a reunit înaintea debutului noului sezon din NBA, iar atmosfera a fost destinsă inițial, dar și apăsătoare odată ce numele lui Dirk Nowitzki a apărut în peisaj, asta pentru că germanul Dirk Nowitzki a lipsit din cadru pentru prima dată din 1998.
Nowitzki s-a retras la sfârșitul sezonului trecut, după o carieră de 21 de ani în Dallas. În timpul petrecut de el la Mavericks, el nu numai că a devenit imaginea francizei, dar a și definit-o. Chiar dacă au existat și sezoane în care echipa nu a strălucit, el a fost prezent, i-a ghidat pe ceilalți și a demonstrat loialitate mai presus de orice la clubul texan. Prin faptul că Nowitzki nu mai este prezent la Dallas Mavericks, se poate spune că acest club a pierdut mult mai mult decât un jucător de baschet.Am spus asta de doi sau trei ani, atunci când Dirk nu va mai fi alături de noi, atunci va fi sfârșitul lumii așa cum o știm noi, așa cum spune și cântecul. Este cu adevărat trist din multe puncte de vedere, cu siguranță. Este vorba totuși despre un tip care a dat tot ce a avut pentru club, pentru fani, pentru toți colegii pe care i-a avut timp de 21 de ani”, a spus antrenorul Rick Carlisle la conferința de presă.
Dirk Nowitzki - Dallas Mavericks

Luka Doncic și Kristaps Porzingis, jucătorii care vor umple golul lăsat de Nowitzki

Chiar dacă retragerea lui Nowitzki a lăsat un gol imens în echipa lui Carlisle, antrenorul american crede că performanțele echipei lui nu vor trece de acum în planul secund. Mavericks intră într-o nouă eră cu doi tineri, două staruri care pășesc cu încredere în rolurile lor în echipa texană. Luka Doncic și Kristaps Porzingis sunt noile staruri ale organizației. Bazat pe ceea ce au spus la conferința de presă de luni, ei înțeleg cât de importantă este poziția în care se află acum, dar sunt dornici să intre în rol.
„Tot ce știu este că trebuie să umplem un gol uriaș, eu și Luka, acum că Dirk nu mai este la echipă. Ce a făcut el pentru acest oras, pentru această organizație în 20 de ani e pură cultură. Eu și Luka suntem foarte entuziasmați. Noi nu trebuie să ne suprasoliticăm acum. Trebuie doar să jucăm meciurile noastre și să reprezentăm cât de bine putem orașul, organizația, în cel mai bun mod posibil. Dirk este un om special. Ce a făcut el pentru acest club și cât de loial a fost e ceva ce nu este ușor de repetat”, a spus Porzingis la conferința de presă de luni. Desigur, entuziasmul este ceva, iar onorarea a ceea ce a lăsat Nowitzki în urmă este altceva.
Doncic, pe de altă parte, crede că a atrage emulația de partea lor este strategia care va funcționa în acest caz. „Să pășim pe unde a mers Dirk, asta este strategia. A fost aici cât timp? 21 de ani? Vreau să rămân aici, ei mă vor aici. Așa că eu asta voi face, voi urma pașii lui Dirk”, a spus și Doncic la conferința de presă.
Salah Mejri-Kevin Durant, Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder

Rick Carlislie: "Nu l-aș transfera pentru nimeni pe Luka Doncic"

Un singur lucru este cu adevărat înfricoșător, dar la fel de entuziasmant pentru acest grup de băieți, condus de Doncic și Porzingis. Ei au o șansă acum. Pot defini ce reprezintă cultura Mavericks. Am vorbit cu toții despre importanța familiei, trebuie să fie uniți, ca într-o frăție. Sunt mulțumit de acest lot, simt că putem face mult anul acesta. Nu l-aș transfera pentru nimeni pe Luka Doncic. Este un coordonator de joc unic. Este de-a dreptul special, tot timpul când pășește pe teren scoate maximul de la colegii săi. Nu am mai întâlnit un jucător exact ca el în NBA”, a spus Rick Carlislie la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo