Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Maternitatea campionilor din NBA. Lebron James și Steph Curry s-au născut la același spital

Ion Alexandru

Actualizat 16/10/2019 la 09:51 GMT+3

Cei mai cunoscuți jucători din istoria recentă a NBA s-au născut la aceeași maternitate. "Vreți baschebaliști în NBA? Nașteși la noi" spun doctorii din Akron

Stephen Curry (Golden State Warriors) si LeBron James (Los Angeles Lakers)

Credit imagine: Getty Images

Au fost multe rivalități celebre în NBA, de la Bill Russell – Wilt Chamberlain la Larry Bird – Julius Irving sau de la Michael Jordan – Isaiah Thomas la Magic Johnson – Larry Bird, dar niciuna dintre ele nu a produs 4 finale consecutive. Lebron James și Steph Curry au dominat baschetul american cu o intensitate nemaivăzută în NBA. Cele două superstaruri au poveste de film împreună.

Akron, locul naștere al campionilor

Lebron și Steph sunt născuți la distanță de 39 de luni INCREDIBIL în același oraș, la aceeași maternitate și chiar pe același etaj!
Curry James
30 decembrie 1984. LeBron Raymone James s-a născut la maternitatea Summa Akron City.
14 martie 1988. Wardell Stephen “Steph” Curry II s-a născut la maternitatea Summa Akron City.
Povestea are doza ei de hazard. În timp ce familia James locuia în Akron, Ohio și era normal ca Lebron să se nască acolo, tatăl lui Steph, Dell Curry a jucat doar în sezonul 1987-1988 la Cleveland Cavaliers și a locuit la 50 de kilometri de acest spital în cartierul rezervat jucătorilor. Dell Curry juca în playoff-ul Conferinței de Est în seara în care soția Sonya a fost dusă la spital de una dintre vecinele ei și ea soție de baschetbalist la Cavaliers.
„Dacă vă doriți un MVP în NBA veniți să nașteți la noi” glumește Edward Ferris, directorul spitalului din Akron. Peste 4500 de copii s-au nascut în acel interval de 39 de luni la Summa Akron City, unul din cele peste 5500 de spitale din Statele Unite.

Ce a urmat este istorie, o poveste incredibilă de baschet care avea încă un episod memorabil în vara lui 2018, cu a 4-a finală consecutivă între Lebron James și Steph Curry. Golden State Warriors, cu Steph Curry în prim plan a căștigat de trei ori.
Odată cu mutarea lui Lebron James în Los Angeles, rivalitatea s-a mutat în California. Primul sezon la Lakers a fost slab, dar James vrea revanșa în fața rivalului Steph Curry și își dorește enorm o nouă finală NBA în 2020. Noul sezon din baschetul american începe pe 22 octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo