Getty Images

NBA | Clippers câștigă primul derby cu Lakers. Leonard, debut de vis!

NBA | Clippers câștigă primul derby cu Lakers. Leonard, debut de vis!

23/10/2019 la 11:03Actualizare 23/10/2019 la 11:30

"Seara Oscarurilor". Așa au promovat americanii debutul noului sezon din NBA în Los Angeles. Pentru meci din acest sezon dintre Clippers și Lakers nu a dezamăgit.

Oscarul pentru rol principal a mers către Kawhi Leonard, care a reușit 30 de puncte. Regizorul nu poate fi altul decât Doc Rivers, antrenorul celor de la Clippers. Echipa lui Leonard este deja una din candidatele la Oscar pentru echipa anului, după reprezentația de gală în fața rivalilor de la Lakers, fără Paul George.

Lakers - Clippers 102-112

Lakers a început mai bine meciul, dar LeBron James și Anthony Davis nu au putut ține pasul cu senzaționalul Leonard. Campion alături de Kawhi în sezonul trecut la Toronto, Danny Green a jucat extarordinar în sfertul al treilea și a ținut-o pe Lakers în meci.

LeBron și Davis au fost inexistenți atunci când Lakers avea mai multă nevoie. Cele două stari au reușit doar două puncte în ultimul sfert. Împreună!

LeBron a explicat foarte simpatic prima înfrângere a sezonului. "Întrebați-l per Kawhi"

Statisticile meciului

LA Clippers: Leonard 30 pct, Williams 21 pct, Harrell 17 pct. Recuperări: Beverley 10. Assist-uri: Williams 7.

LA Lakers: Green 28 pct, Davis 25, James 18. Recuperări: Davis 10. Assist-uri: James 8.

În primul meci al sezonului 2019-2020, campioana Toronto Raptors a învins după prelungiri cu 130-122 pe New Orleans Pelicans, la care nu a jucat Zion Williamson. Ales de pe prima poziție în draftul din vară, Zion este accidentat și va reveni în decembrie.

Înaintea meciului, băieții de la Raptors și-au arătat inele de campioni.