Seara trecută au început semifinalele de conferință din play-off-ul NBA, iar primul joc s-a disputat în TD Garden din Boston, între Celtics și Bucks. Campioana sezonului trecut din NBA, Milwaukee Bucks, a început cu dreptul seria cu Boston și a câștigat meciul cu numărul 1, scor 101-89.
Milwaukee a dominat partida de aseară, cu Giannis Antetokounmpo reușind 24 de puncte, 13 recuperări și 13 asisturi, în timp ce Jrue Holiday a avut și el o partidă foarte bună, cu 25 de puncte și 10 recuperări.
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04
Fără Khris Middleton, care va lipsi pe toată durata seriei din cauza unei accidentări, Celtics porneau ca favoriți în seria cu Bucks. Milwaukee are un drum lung în față, dar a făcut un prim pas important în serie, câștigând prima întâlnire.
Meciul cu numărul 2 va avea loc miercuri dimineață, în TD Garden.

Golden State, victorie la un punct pe terenul lui Memphis Grizzlies

Golden State Warriors a câștigat primul meci al seriei contra lui Memphis Grizzlies la un singur punct, scor 117-116. Victoria lui Warriors a fost adusă de reușita de trei puncte a lui Klay Thompson, cu 36 de secunde înainte de final, la scorul de 116-114 pentru Memphis.
Cel mai bun marcator de la Golden State a fost Jordan Poole, cu 31 de puncte, urmat de Stephen Curry, care a înscris 24 de puncte. Pentru Memphis, Ja Morant a înscris 34 de puncte, în timp ce Jaren Jackson a încheiat partida cu 33 de puncte, dar acest lucru nu a fost suficient pentru Grizzlies, care a pierdut în cele din urmă meciul cu numărul 1 de pe teren propriu.
Warriors a avut mari emoții pe final însă. După ce a dus scorul la 117-116, Klay Thompson a ratat două aruncări libere cu 6,7 secunde înainte de final, iar Grizzlies a încercat să obțină victoria cu 3,6 secunde înainte de final, dar încercarea lui Ja Morant nu a avut succes.
Meciul cu numărul 2 va avea loc miercuri dimineață, în FedExForum din Memphis.
NBA
Celtics și Mavericks, ultimele calificate în finalele lor de conferință! Cum arată tabloul complet
16/05/2022 LA 13:44
NBA
Miami Heat, calificată în Finala Conferinței de Est! Mavericks a trimis seria cu Suns în decisiv
13/05/2022 LA 07:38