Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Miami Heat, calificată în Finala Conferinței de Est! Mavericks a trimis seria cu Suns în decisiv

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/05/2022 la 10:38 GMT+3

Semifinalele conferințelor din liga de baschet nord-americană au continuat aseară cu duelurile dintre Miami Heat și Philadeplhia 76ers, respectiv Dallas Mavericks și Phoenix Suns. Echipa din Florida a încheiat seria în șase meciuri, în timp ce Doncic&Co au forțat meciul al șaptelea în duelul cu Phoenix.

Miami Heat

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Heat și 76ers au avut un duel echilibrat în prima parte a meciului, scorul la pauza mare fiind 49-48 în favoarea echipei lui Erik Spoelstra. Sfertul al treilea a fost momentul în care trupa din Florida s-a desprins de adversara sa și a majorat diferența de puncte. În ultimul sfert, scorul a ajuns într-un anumit punct la 92-72 pentru Miami.
Tripa câștigătoare a trofeului NBA s-a impus în final cu 99-90, conduși de Jimmy Butler, care a înscris 32 de puncte, alături de Max Strus, cu 20 de puncte. Extrema de forță a lui Miami a jucat 43 de minute și și-a demonstrat din nou rezistența în duelurile de playoff.
Pentru Philadeplhia, Joel Embiid și Tyrese Maxey au înscris 20 de puncte fiecare, însă procentajul celor doi a fost foarte slab. Pivotul a înscris de șapte ori din 24 de încercări, în timp ce conducătorul de joc a aruncat de 22 de ori și a înscris doar nouă coșuri.
Echipa antrenată de Doc Rivers încheie dezamăgitor din nou playoff-ul din NBA, după încă un sezon în care fanii din Philadelphia au sperat la o finală. Miami Heat va juca finala conferinței, unde își va disputa un loc pentru marea finală împotriva câștigătoarei din duelul Boston Celtics-Milwaukee Bucks.
Citește și:

Mavericks și Suns joacă meciul șapte

Dallas nu a cedat în seria cu Phoenix și a trimis duelul într-un meci de totul sau nimic, ce va avea loc pe arena din Arizona. Echipa condusă de Jason Kidd s-a impus clar în meciul al șaselea, grație prestației lui Luka Doncic, care a înscris 33 de puncte în victoria cu 113-86. Reggie Bullock și Jalen Brunson au contribuit la rândul lor la victoria texanilor, cu 19, respectiv 18 puncte.
Phoenix nu a reușit să își impună stilul de joc și niciunul dintre starurile echipei nu a tranșat meciul de pe American Airlines Center. Ayton a înscris 21 de puncte, Chris Paul 13, iar Booker a marcat doar 19 puncte.
Meciul de totul sau nimic se va disputa duminică, de la ora 23:00, pe Footprint Center.

Situația din playoff-ul NBA

Conferința de Est:
  • Miami Heat – Philadelphia 76ers 4-2
  • Boston Celtics – Milwaukee Bucks 2-3
Conferința de Vest:
  • Phoenix Suns – Dallas Mavericks 3-3
  • Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 2-3
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo