Articol scris de Andrei Nicolae
Boston a început mai bine partida de pe FTX Arena și a condus după primul sfert la trei puncte. Echipa din Massachusetts a continuat jocul bun, iar scorul la pauză a fost de 62-54, grație unei prestații foarte bune a lui Jayson Tatum, care avea 21 de puncte la momentul respectiv. Miami Heat a revenit spectaculos în partea a doua a meciului.
Trupa lui Erik Spoelstra a dominat total sfertul al treilea, pe care l-a câștigat cu 39-14, iar ultimul sfert câștigat de Boston la doar șase puncte nu a fost de ajuns pentru realizarea revenirii. Miami s-a impus la 11 puncte în primul meci al seriei și și-a respectat avantajul terenului propriu, pe care îl va avea și în partida următoare.
NBA
Curry a înscris 29 de puncte în meciul 2 al finalei NBA! Golden Warriors e la egalitate cu Celtics
06/06/2022 LA 09:23
Jimmy Butler a ieșit din nou la rampă pentru Miami și a avut o prestație magistrală, reușind să înregistreze 41 de puncte, nouă recuperări, cinci asisturi, patru intercepții și trei capace. Extrema de forță a demonstrat din nou că este un jucător care poate face față presiunii din playoff, la fel ca acum doi ani, când și-a cărat echipa până în finală.
Pentru Boston, Tatum a avut cea mai notabilă performanță, cu 29 de puncte, opt recuperări, șase asisturi și patru intercepții. Jaylen Brown a avut la rândul său un meci bun și a înregistrat un double-double, cu 24 de puncte și 10 recuperări.
Boston, în finala de conferință cu numărul 37
Celtics a trecut de Milwaukee Bucks după o serie de foc și a ajuns la o statistică incredibilă. Echipa cu 17 campionate în NBA a ajuns la performanța de a participa în jumătate din totalul de finale de conferință din întreaga istorie a ligii de baschet nord-americane. NBA a avut 74 de finale de conferință, iar echipa lui Ime Udoka a jucat în 37 dintre acestea.
Miami Heat și Boston Celtics se întâlnesc în al doilea meci al seriei în noaptea de 20 mai, la ora 03:30, pe FTX Arena.
Situația din Playoff-ul NBA
Conferința de Vest
  • Golden State Warriors – Dallas Mavericks 0-0
Conferința de Est
  • Miami Heat – Boston Celtics 1-0
NBA
Celtics și Mavericks, ultimele calificate în finalele lor de conferință! Cum arată tabloul complet
16/05/2022 LA 13:44
NBA
Miami Heat, calificată în Finala Conferinței de Est! Mavericks a trimis seria cu Suns în decisiv
13/05/2022 LA 07:38