Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a decernat trofeul pentru cel mai bun jucător defensiv al anului în NBA! Marcus Smart, câștigătorul cursei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/04/2022 la 10:04 GMT+3

Play-off-ul din liga de baschet nord-americană a luat startul sâmbătă, iar aseară a fost decernat primul premiu individual dintre numeroasele care urmează a fi înmânate.

Evan Fournier #13 of the New York Knicks plays defense on Marcus Smart #36 of the Boston Celtics during the game on January 6, 2022 at Madison Square Garden in New York City

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Marcus Smart, jucătorul lui Boston Celtics, a primit distincția de cel mai bun jucător defensiv al anului, grație unui sezon care și-a ajutat echipa să încheie pe locul secund în conferință. Smart s-a aflat în cursa pentru câștigarea trofeului alături de Mikal Bridges, de la Phoenix Suns și Rudy Gobert, de la Utah Jazz.
Conducătorul de joc al lui Celtics a primit 257 de puncte și i-au fost acordate 37 de voturi pentru primul loc, din partea a 100 de analiști ai sportului. Rivalii lui Smart nu s-au apropiat de punctajul său, Bridges terminând cursa cu 202 puncte și 22 de voturi pentru primul loc, iar Gobert cu 136 de puncte și 12 voturi pentru primul loc.
Jucătorul ce se află în al optulea sezon în NBA și-a impus impactul asupra jocului lui Celtics printr-o statistică demnă de un jucător defensiv.
Marcus Smart a înregistrat o medie de 1,68 intercepții pe meci, al șaptelea din ligă la acest capitol, având un total de 119 de-a lungul întregului sezon. Texanul a avut 19 meciuri pe care le-a încheiat cu trei sau mai multe intercepții, în două partide având câte cinci intercepții.
Jucătorul de 28 de ani a ajutat-o pe Celtics să încheie sezonul cu cea mai bună defensivă din campionat, cu doar 104,5 puncte primite pe meci. De asemenea, echipa din Est și-a stopat adversarii și în ceea ce privește procentajul de aruncări, de-a lungul sezonului rivalii lui Boston înregistrând un procent de 43,4% al tuturor aruncărilor și de 33,9% în privința celor de trei puncte.
Citește și:

Un fost câștigător i-a oferit trofeul lui Smart

Smart a devenit astfel al doilea jucător din istoria lui Celtics care obține trofeul pentru cel mai bun jucător defensiv al anului, după ce Kevin Garnett a reușit aceeași performanță în sezonul 2007/08. De asemenea, este primul conducător de joc care obține distincția după o pauză de 26 de ani, din sezonul 1995/96.
Gary Payton, jucătorul care a primit porecla de "mănușă" grație aptitudinilor sale defensive, câștiga atunci trofeul. Fostul jucător al lui Supersonics s-a aflat la Boston, pentru a-i înmâna personal lui Smart trofeul.
Marcus Smart și Boston Celtics își continuă aventura în prima rundă din play-off în seria de foc în fața celor de la Brooklyn Nets, în noaptea dintre 20 și 21 aprilie, de la ora 02:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo