Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nikola Jokic, detronat. Giannis Antetokounmpo și-a prelungit contractul și a devenit cel mai bine plătit jucător din NBA

Maria Olteanu

Publicat 24/10/2023 la 16:28 GMT+3

Baschetbalistul grec Giannis Antetokounmpo, jucător legitimat la Milwaukee Bucks, tocmai ce și-a pus semnătura pe un nou contract, valabil pentru 3 sezoane, devenind în același timp cel mai bine plătit jucător din NBA, ajungând să câștige un salariu de-a dreptul fabulos.

Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks reacts after missing a pass under the basket during the preseason game against the Memphis Grizzlies at Fiserv Forum on October 20, 2023

Credit imagine: Getty Images

Giannis Antetokounmpo (28 de ani) este cel mai bine plătit baschetbalist din NBA, ajungând să primească la echipa sa un salariu de-a dreptul extraterestru: 186 de milioane de dolari în 3 ani, după ce a ajuns la o înțelegere și pentru a prelungi contractul existent.
Echipa sa, Milwaukee Bucks, este cu gândul să obțină o nouă distincție în NBA, după titlul cucerit acum 3 sezoane, în stagiunea 2020-2021.
Cel mai important om al echipei, grecul Antetokounmpo, și-a prelungit înțelgerea, iar pentru a face ca spectacolul să devină complet gruparea din statul Wisconsin a mai reușit o lovitură fantastică pe piața transferurilor, acontându-l pe Damian Lillard de la Portland Trail Blazers.
Baschetbalistul grec, devenit cel mai bine plătit din NBA, a postat la scurt timp pe contul de Twitter o imagine foarte sugestivă, care să prezinte entuziasmul său de a semna un nou contract.
Echipa sa va debuta în noul sezon din NBA pe 27 octombrie, de la ora 02:30 (ora României), atunci când Milwaukee Bucks se va duela cu cei de la Philadelphia.

Giannis Antetokounmpo, cel mai bine plătit jucător din NBA

Semnarea unui nou contract cu echipa sa a însemnat pentru grecul Giannis Antetokounmpo și o mărire a salariului, acesta urmând a primi, în următorii trei ani, câte 62 de milioane de dolari pe an.
Această sumă de-a dreptul fabuloasă îl face să devină cel mai bine plătit din NBA, întrecându-l chiar și pe starul campioanei en titre din NBA, Denver Nuggets, jucătorul sârb Nikola Jokic, rămas în continuarea sa.
NBC Sports a întocmit un top al celor mai mari salarii din baschetul american, iar grecul este în fruntea listei.
  • Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks): 62.000.000 dolari
  • Nikola Jokic (Denver Nuggets): 55.224.526 de dolari
  • Steph Curry (Golden State Warriors): 53.838.416 dolari
  • Joel Embiid (Philadelphia 76ers): 53.320.232 dolari
  • Bradley Beal (Phoenix Suns): 50.203.930 de dolari
  • LeBron James (Los Angeles Lakers): 49.511.644 dolari
  • Jimmy Butler (Miami Heat): 48.798.677 de dolari
  • Kevin Durant (Phoenix Suns): 48.554.830 dolari
  • Paul George (Los Angeles Clippers): 44.066.367 dolari
  • Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers): 44.066.288 dolari

PREVIEW NBA 2023/24 | CINE VA CUCERI TITLUL ÎN NOUL SEZON

Un nou sezon din cea mai tare ligă de baschet din lume, NBA, se apropie, iar fanii sportului așteaptă cu nerădbare să își urmărească din nou echipa favorită sau pur și simplu, meciuri spectaculoase. Noul sezon aduce la start extrem de multe povești de urmărit, atât din lupta la titlu, cât și din evoluția unor debutanți precum Victor Wembanyama.
Spectacolul din lumea baschetului nord-american este pe cale să înceapă, iar parchetul din NBA este pregătit pentru un nou sezon. Echipele s-au antrenat luni întregi pentru acest moment, iar în prezent totul se apropie de primul pas, și anume meciul de deschidere.
Spectatorii baschetului se pregătesc astfel să urmărească din nou sportul de pe parchet și stau cu ochii pe mai multe subiecte, începând cu lupta la titlu și continuând cu ce echipe vor înregistra o evoluție în acest sezon, ce jucători vor avea un "boom" și ce transferuri se vor dovedi a fi utile. Astfel, Eurosport.ro a realizat un preview al noului sezon din NBA.
AICI poți citi PREVIEW-UL complet al noului sezon din NBA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo