Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LeBron James, cel mai bun marcator din istoria NBA! A doborât un record vechi de 34 de ani

Bianca Dumitru

Actualizat 08/02/2023 la 08:37 GMT+2

LeBron James a devenit cel mai bun marcator din NBA din toate timpurile, depășindu-i noaptea trecută recordul lui Kareem Abdul-Jabbar. Americanul de 38 de ani s-a arătat foarte emoționat de performanța reușită chiar sub privirile fostului deținător al recordului.

LeBron James bricht den ewigen NBA-Punkterekord

Credit imagine: SID

LeBron James a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA, reușind noaptea trecută să înscrie 38 de puncte în meciul dintre Los Angeles Lakers și Oklahoma City Thunder, încheiat cu scorul de 130-133.
Americanul de 38 de ani a ajuns, astfel, la un total de 38.388 de puncte marcate de-a lungul carierei în NBA, doborât recordul vechi de 34 de ani al lui Kareem Abdul-Jabbar.
Recordul a fost revendicat de LeBron James cu 10,9 secunde rămase de jucat din cel de-al treilea sfert. După punctul care l-a dus pe locul 1 în topul marcatorilor, legendarul baschetbalist a fost înconjurat de coechipieri și de familie, meciul fiind întrerupt pentru ca performanța să fie sărbătorită.
LeBron James este singurul jucător din top 10 marcatori all time din NBA care încă este în activitate, pentru că ceilalți s-au retras. Iată cum arată acum ierarhia:
  • LeBron James - 38.388 puncte
  • Kareem Abdul-Jabbar - 38.387 puncte
  • Karl Malone - 36.928 puncte
  • Kobe Bryant - 33.643 puncte
  • Michael Jordan - 32.292 puncte
  • Dirk Nowitzki - 31.560 puncte
  • Wilt Chamberlain - 31.419 puncte
  • Shaquille O'Neal - 28.596 puncte
  • Carmelo Anthony - 28.289 puncte
  • Moses Malone - 27.409 puncte
Citește și:

LeBron James, cel mai bun marcator din istoria NBA

Fanii au așteptat cu nerăbdarea să fie martorii acestei performanțe, plătind sume uriașe pentru un bilet la meciul la care a fost prezent și Abdul-Jabbar.
După ce a doborât recordul de puncte marcate în NBA, James a făcut câteva declarații emoționante, mulțumindu-le celor care i-au stat alături de-a lungul carierei, ajutându-l să ajungă aici.
"Vreau doar să le mulțumesc fanilor Lakers, sunteți unici. A fi în prezența unei astfel de legende ca Kareem înseamnă atât de mult pentru mine, este foarte emoționant. Vă rog, aplaudați-l pe căpitan.
Vreau să le mulțuesc frumoasei mele soții, fiicei mele, celor doi băieți ai mei, prietenilor mei, familiei mele, mamei mele. Doamne, tuturor celor care au făcut parte din această călătorie cu mine în ultimii 20 de ani. Vreau doar să vă mulțumesc pentru că nu aș fi aici fără voi", a declarat LeBron James.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo