Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LeBron James a atins o bornă uluitoare în NBA în tricoul lui Lakers. Doar Kobe Bryant a mai reușit asta

Andrei Nicolae

Publicat 01/04/2024 la 09:47 GMT+3

LeBron James continuă să fie unul dintre cei mai buni jucători din NBA chiar și la 39 de ani, iar acest lucru este demonstrat de prestațiile pe care le are în fiecare meci de pe parchet. Recent, "The King" a contribuit din plin la o nouă victorie a celor de la Lakers și a atins o bornă în tricoul formației din Los Angeles pe care o mai deține doar Kobe Bryant.

Los Angeles Lakers forward LeBron James

Credit imagine: Getty Images

Spectacolul de pe parchetul din NBA a continuat în noaptea dinspre duminică spre luni cu 10 partide extrem de interesante, într-una dintre ele fiind implicat și LeBron James, unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria acestui sport. Sportivul de 39 de ani "a ieșit la rampă" pentru echipa sa, Los Angeles Lakers, înscriind 40 de puncte în fața celor de la Brooklyn Nets.
Prestația ofensivă a "Regelui" a ajutat formația din Vest să se impună cu 116-104, într-un meci la capătul căruia LeBron a mai atins câteva borne importante. James a convertit nouă aruncări de la linia de 3 puncte, devenind doar al doilea jucător din istoria celor de la Lakers care reușește așa ceva în mai mult de un singur meci, după Kobe Bryant.
De asemenea, LeBron a devenit lider all-time în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe meciuri cu peste 30 de puncte înscrise, unde l-a devansat pe Michael Jordan. Acum, "The King" are în palmares 672 de astfel de partide, în timp ce Jordan are 671. Pe locul al treilea se află Wilt Chamberlain, cu 557. Merită menționat totuși că LeBron a reușit această performanță având în cont la momentul actual 414 partide în plus față de Michael în liga nord-americană de baschet.
Citește și:

Luka Doncic a "strălucit" și el pe parchetul din NBA

O altă prestație ofensivă de clasă în această noapte a fost oferită de Luka Doncic, care a înregistrat 47 de puncte, 12 recuperări și 7 pase decisive în victoria lui Dallas Mavericks contra lui Houston Rockets. Slovenul a încheiat luna martie cu o medie de 32.5 puncte pe meci, 10.1 recuperări și 10.1 assisturi, reușind astfel să înregistreze o medie de triple-double pe parcursul unei întregi luni calendaristice. În istoria NBA, doar Russell Westbrook și Oscar Robertson au mai reușit asta.
Un alt duel extrem de interesant din NBA a fost cel dintre Golden State Warriors și San Antonio Spurs, care a marcat de altfel și o luptă între generații, cu Victor Wembanyama și Stephen Curry în prim-plan. Conducătorul de joc de 36 de ani a marcat 33 de puncte, în timp ce debutantul francez a înscris și el 32 de puncte. Meciul a fost câștigat de Warriors la limită, scor 117-113.
Rezultatele de peste noapte din NBA
  • Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 130-101
  • Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 104-116
  • Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 118-130
  • Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 120-135
  • Washington Wizards - Miami Heat 107-119
  • Houston Rockets - Dallas Mavericks 107-125
  • Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 101-109
  • New York Knicks - Oklahoma City Thunder 112-113
  • San Antonio Spurs - Golden State Warriors 113-117
  • Sacramento Kings - Utah Jazz 127-106
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol