Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sumele uriașe încasate de cel mai bine plătiți baschetbaliști ai momentului în sezonul 2022/23

Bianca Dumitru

Actualizat 28/10/2022 la 23:46 GMT+3

Cel mai bine plătiți jucători de baschet ai momentului vor câștiga în acest sezon aproape 969 de milioane de dolari, cu mult peste liderii acestui top din fotbal. Cel mai bine plătit baschetbalist este LeBron James, cu un venit anual de circa 120 de milioane de dolari.

LeBron James (LA Lakers) face à Stephen Curry (Golden State Warriors)

Credit imagine: Getty Images

Veniturile jucătorilor de baschet depășesc orice imaginație. Potrivit unei statistici realizate de Sportico, primii 15 cel mai bine plătiți baschetbaliști ai momentului vor încasa în sezonul 2022/23, în total, aproximativ 969 de milioane de dolari.
Această sumă este mult mai mare decât cea primită de cei 15 cel mai bine remunerați fotbaliști din lume, care încasează doar 755 de milioane de dolari.
Vedetele din baschet au salarii mai mari decât în stagiunea precedentă, dar primesc mai mulți bani și din publicitate, fiind susținuți de companiile din industria încălțărilor sport, care reprezintă una dintre cele mai puternice economii ale lumii.
Cel mai bine plătit baschetbalist al momentului este LeBron James, care va câștiga în acest an aproape 120 de milioane de euro, dintre care doar aproximativ 45 de milioane din salariu.
Starul celor de la Los Angeles Lakers este urmat în top de Stephen Curry, care are venituri de peste 90 de milioane de dolari, dintre care mai mult de jumătate din publicitate, iar podiumul este completat de Kevin Durant, care va încasa tot aproximativ 90 de milioane de dolari în acest sezon, deși are un salariu mai mic decât Curry.
LeBron James este jucătorul de baschet care va primi în stagiunea 2022/23 cei mai mulți bani din sponsorizări, la polul opus fiind John Wall, care câștigă foarte puțin din publicitate, conform graficului de mai jos.
Citește și:

Top 15 cel mai bine plătiți baschetbaliști din lume

Top 15 cel mai bine plătiți jucători de baschet din lume. Sursa foto: Sportico
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo