Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antetokounmpo a marcat 54 de puncte, dar Bucks au pierdut dramatic! Elenul, record nedorit în NBA

Nicu Savin

Publicat 10/11/2023 la 09:27 GMT+2

Noaptea de joi spre vineri a programat doar două partide în NBA, dar a fost suficient pentru a se marca o bornă istorică în cel mai tare campionat din lume. E adevărat, unul pe care nimeni nu și l-ar fi dorit. Geannis Antetokounmpo a fost protagonist. Elenul a înscris 54 de puncte pentru Bucks în duelul din Indiana, dar echipa sa a pierdut partida la două puncte diferență.

Giannis Antetokounmpo

Credit imagine: Getty Images

Fanii baschetului din NBA au avut doar două partide de urmărit azi-noapte, dar ambele au fost pline de suspans. Milwakee Bucks a jucat pe terenul celor de la Indiana Pacers, iar duelul a fost unul deosebit de spectaculos, cu multe întorsături de situație.
Pacers au avut +18 pe tabelă în primul sfert, dar Geannis Antetokounmpo a fost în zi de grație și și-a ținut echipa în joc. Bucks au recuperat treptat și chiar au ajuns în față pe tabelă în ultimul sfert, având chiar și 10 puncte avans. Finalul a fost incandescent și în final gazdele s-au impus la numai două puncte diferență: 126-124.

Geannis Antetokounmpo a strălucit, dar Bucks au pierdut pe terenul lui Pacers

MVP-ul partidei a fost Geannis Antetokounmpo, care a marcat 54 de puncte, cu doar unul mai puțin decât recordul său în NBA (55 de puncte, într-un meci cu Wizards, în sezonul trecut). Elenul a avut și 12 recuperări și a dat 3 pase decisive, dar prestația stelară nu a fost suficientă pentru echipa sa, ceea e a marcat un record pe care nimeni nu și l-ar dori.
Astfel, Antetokounmpo a devenit primul jucător din istoria NBA care termină un meci peste 50 de puncte, peste 10 recuperări și cu un procentaj de peste 75% la aruncările din acțiune, dar echipa sa pierde jocul.
Victoria lui Pacers, a 3-a consecutivă, s-a datorat în special evoluțiilor foarte bune ale lui Tyrese Haliburton (29 de puncte, 6 recuperări și 10 pase decisive) și Bennedict Mathurin (26 de puncte, 11 recuperări și două pase decisive), care au înregistrat fiecare câte un double-double.
Cel de-al doilea meci al nopții a fost cel dintre Orlando Magic și Atlanta Hawks, care a fost la fel de dramatic. Cele două echipe au alternat la conducere pe tot parcursul partidei și finalul a fost pe muchie de cuțit.
Gazdele conduceau cu 119-117 când mai erau aproximativ 40 de secunde, dar un coș de 3 puncte al lui Dejounte Murray i-a pus pe Hawks în avantaj. Magic au ratat ultimul atac și s-a terminat 119-120, iar Atlanta a urcat pe locul 4 în Est, cu 5 victorii și 3 înfrângeri.
Cel mai bun jucător al partidei a fost Trae Young, care a terminat meciul cu 41 de puncte (5 din 15 de la distanță), 4 recuperări și 8 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo