Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doncic, record în tricoul lui Mavericks în victoria contra lui LA Clippers. Lakers, revenire pe final cu Suns

Andrei Nicolae

Publicat 11/11/2023 la 10:39 GMT+2

Spectacolul de pe parchetul din NBA a continuat și în această noapte cu noi meciuri tensionate și prestații de excepție. Luka Doncic a ieșit "la rampă" în victoria celor de la Mavericks în fața lui Los Angeles Clippers, în timp ce LA Lakers și Phoenix Suns au oferit un spectacol și un duel echilibrat, în care echipa din California s-a impus pe final grație lui LeBron James.

Duell mit klarem Siege: Luka Doncic (r.) gegen James Harden

Credit imagine: SID

NBA a oferit și în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă noi partide extrem de interesante și performanțe individuale de apreciat. În partida dintre Dallas Mavericks și Los Angeles Clippers, Luka Doncic a demonstrat din nou de ce este liderul echipei texane și a marcat 44 de puncte într-o victorie cu scorul de 144-126.
Deși Clippers a condus după primul sfert cu trei puncte, echipa din California a fost "anesteziată" în al doilea sfert, în care Dallas a înscris 47 de puncte, în comparație cu doar 18 ale formației lui Tyronn Lue. Astfel, Mavericks conduceau la pauză cu 77-51, iar această diferență de puncte a rămas și după sfertul al treilea.
Clippers a redus din diferență în ultimul sfert, însă nu îndeajuns de mult încât să își asigure o revenire. Cel mai bun marcator al echipei din Los Angeles a fost Kawhi Leonard, cu 26 de puncte, singurul om de altfel din echipă care a trecut de 20. De cealaltă parte, la cele 44 de puncte ale lui Doncic au contribuit și alte 27 înscrise de celălalt star al echipei, Kyrie Irving.
În urma prestației "stelare" de pe teren propriu, Doncic a devenit jucătorul care a înscris cele mai multe puncte din istoria lui Dallas Mavericks într-un meci în care nu a jucat mai mult de 34 de minute. Astfel, Dallas rămâne pe locul secund în liga nord-americană, cu șapte victorii și doar două înfrângeri.
Citește și:

Los Angeles Lakers, revenire pe final de meci în fața lui Phoenix Suns. Durant și LeBron James, duel intens

O altă partidă extrem de interesantă din ligă a fost cea dintre LA Lakers și Phoenix Suns, disputată pe Footprint Center, în Arizona. Primul sfert i-a aparținut echipei lui Frank Vogel, care conducea după 12 minute cu 34-25. Până la pauza mare, Suns a menținut ecartul față de Lakers la opt puncte.
În sfertul al treilea, Phoenix a dat impresia în continuare că este echipa care se află în controlul partidei, având și avantaje de 11 puncte în anumite momente ale jocului. Cu toate acestea, Lakers a început în ultimul sfert să "taie" din avantajul lui Suns ușor ușor, după care a trecut în avantaj și a ajuns ea în controlul partidei. În final, Lakers s-a impus cu 122-119, într-un meci în care Durant, de partea lui Phoenix, iar LeBron James, de partea trupei din L.A., au oferit prestații de excepție.
Starul din Arizona a marcat 38 de puncte și a fost acompaniat și de cele 24 de puncte înscrise de Bradley Beal. LeBron, de cealaltă parte, a demonstrat din nou că vârsta sa de aproape 39 de ani e doar un număr și a înscris 32 de puncte, pe parcursul a 36 de minute. În acest moment, Suns și Lakers au același bilanț în NBA, și anume patru victorii și cinci înfrângeri.
Rezultatele nopții din NBA
  • Detroit Pistons - Philadeplhia 76ers 106-114
  • Washington Wizards - Charlotte Hornets 117-124
  • Boston Celtics - Brooklyn Nets 121-107
  • Houston Rockets - New Orleans Pelicans 104-101
  • Memphis Grizzlies - Utah Jazz 121-127
  • San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 110-117
  • Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 144-126
  • Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 119-122
  • Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 105-98
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol