Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doncic, al doilea din istorie cu o asemenea performanță în NBA + cel mai tare capac din toate timpurile

Andrei Nicolae

Publicat 08/03/2024 la 09:31 GMT+2

Luka Doncic și-a etalat din nou "magia" pe teren la partida dintre Dallas Mavericks și Miami Heat, la capătul căreia slovenul a atins o nouă bornă fantastică în NBA, fiind al doilea care reușește așa ceva. În alt meci din liga nord-americană, la ultima fază a duelului dintre Minnesota Timberwolves și Indiana Pacers s-a produs o fază antologică pe plan defensiv.

Luka Doncic, Dallas Mavericks

Credit imagine: Getty Images

Spectacolul de pe parchetul din NBA a continuat în noaptea dinspre joi spre vineri cu șapte partide interesante, unele dintre ele marcând momente istorice pentru NBA. Un exemplu a fost duelul dintre Dallas Mavericks și Miami Heat, câștigat de formația din Texas cu ajutorul imens din partea superstarului Luka Doncic.
Slovenul a înregistrat azi-noapte 35 de puncte, 11 recuperări și 11 pase decisive, marcând o bornă istorică pentru liga nord-americană. Doncic a devenit doar al doilea jucător de la înființarea NBA-ului care reușește în cinci meciuri consecutive să producă un triple-double, în care să înscrie cel puțin 30 de puncte. Singurul care a mai reușit așa ceva a fost Russell Westbrook, în 2017.
De asemenea, Doncic a ajuns la a patra partida la rând în care înregistrează un triple-double cu peste 35 de puncte înscrise, cea mai lungă serie de acest fel din istoria NBA. Cifrele lui Luka au ajutat-o astfel pe Dallas să se impună cu scorul de 114-108 în fața echipei din Florida.
Citește și:

Anthony Edward, prestație fantastică, încheiată cu un capac de toată frumusețea

Alt duel din NBA ce a produs spectacol prin intensitatea sa a fost cel dintre Minnesota Timberwolves și Indiana Pacers, câștigat de liderul Conferinței de Vest într-o manieră incredibilă. La această victorie a contribuit din plin Anthony Edwards, care a înscris 44 de puncte, 16 dintre acestea venind în sfertul al patrulea.
În ciuda perfromanței ofensive a lui "Ant", cea mai bună fază produsă de jucătorul lui Timberwolves a venit pe plan defensiv. La ultima fază a meciului, la scorul de 113-111 pentru Minnesota, Indiana Pacers a plecat pe atac și a avut șansa de a trimite meciul în prelungiri, însă Edwards s-a înălțat enorm de mult și l-a căpăcit pe jucătorul celor de la Pacers.
Imediat după acest moment, persoanele din SUA au început să considere acest capac drept unul dintre cele mai spectaculoase din toate timpurile, nu neapărat prin importanța meciului în care a fost reușit, ci prin spectaculozitatea sa. Meciul s-a încheiat astfel 113-111 pentru Minnesota, care rămâne pe primul loc în Vest.
Rezultatele de peste noapte din NBA
  • Detroit Pistons - Brooklyn Nets 118-112
  • Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 111-113
  • Dallas Mavericks - Miami Heat 114-108
  • Phoenix Suns - Toronto Raptors 120-113
  • Denver Nuggets - Boston Celtics 115-109
  • Golden State Warriors - Chicago Bulls 122-125
  • Sacramento Kings - San Antonio Spurs 131-129
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol