Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nikola Jokic, un nou record în NBA! Nimeni nu a reușit asta în 50 de ani

Dani Morar

Publicat 12/03/2024 la 09:38 GMT+2

Nikola Jokic a fost magistral și a doborât un nou record în NBA. Sârbul a făcut un nou meci mare, în victoria celor de la Denver Nuggets cu Portland Trail Blazers. Luka Doncic și Dallas Mavericks au câștigat la scor cu Chicago Bulls, iar slovenul a stabilit al 7-lea triple double consecutiv.

Nikola Jokic marcato da Justin Tillman nella partita tra Denver Nuggets e Boston Celtics, NBA 2023-24

Credit imagine: Getty Images

Pe măsură ce All Star este lăsat în urmă și ne apropiem de luna aprilie, echipele care ar trebui să lupte pentru titlu în mai și iunie își intră în formă. Asta se întâmplă de obicei în fiecare sezon. All star game marchează un fel de linie pe calendar de unde echipele încep să meargă în linie dreaptă.
Este și cazul celor de la Denver Nuggets, care au un bilanț extraordinar după All Star Week, adunând 9 victorii și un singur eșec. Nikola Jokic a făcut un nou meci extraordinar și este în drumul spre al treilea său premiu MVP al sezonului.
Sârbul a pus umărul la o revenire senzațională a echipei sale, care a recuperat un deficit de 20 de puncte în sfertul al treilea și s-a impus cu 125-119 împotriva celor de la Portland Trail Blazers.
Jokic a realizat al 21-lea triple double al sezonului și a stabilit un nou record în ceea ce privește "furturile" (recuperări direct de la adversar). 6 asemenea procedee a izbutit Jokic, încheind partida cu 37 de puncte, 17 recuperări și 12 pase decisive, aceasta fiind cea mai bună linie de 50 de ani încoace, de când se contorizează "furturile", notează Marca.
Acest sezon de NBA a marcat deja un alt record. Nu mai puțin de 30 de meciuri au avut parte de reveniri de la minus 20 de puncte, încheiate cu victoriile adversarilor. În urmă cu 20 de ani, în 2004, doar 12 jocuri s-au încheiat cu astfel de reveniri pe tabelă.
Și Luka Doncic a avut o nouă prestație de vis. Chiar dacă seria de 6 partide cu minim 30 de puncte s-a încheiat, slovenul a reușit un nou triple double, după ce a încheiat partida cu Chicago Bulls cu 27 de puncte, 12 recuperări și 14 pase decisive.
A fost al 7-lea triple double consecutiv al lui Luka și al 17-lea al sezonulio. Doar Domantas Sabonis, cu 22 de triple double, și Nikola Jokic, cu 21 de triple double, au reușit mai multe în acest sezon de NBA.
Citește și:

NBA – Rezultatele zilei

  • Detroit Pistons – Charlotte Hornets 114-97
  • Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns 111-117
  • Chicago Bulls – Dallas Mavericks 92-127
  • San Antonio Spurs – Golden State Warriors 102-112
  • Denver Nuggets – Toronto Raptors 125-119
  • Portland Trail Blazers – Boston Celtics 99-121
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol