Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oklahoma City Thunder, una dintre cele mai mari victorii din istoria NBA! Antetokounmpo, senzațional cu Boston

Dani Morar

Actualizat 12/01/2024 la 10:40 GMT+2

Oklahoma City Thunder a obținut o victorie incredibilă azi noapte în NBA, impunându-se cu scorul de 139-77 în fața celor de la Portland Trail Blazers, intrând în istoria competiției. Milwaukee Bucks a câștigat derby-ul primelor două clasate din Conferința de Est, împotriva lui Boston Celtics.

Shai Gilgeous-Alexander en el Oklahoma City Thunder v Denver Nuggets

Credit imagine: Getty Images

Oklahoma City Thunder a câștigat azi noapte în fața celor de la Portland Trail Blazers, într-un meci istoric pentru NBA. Shai Gilgeous-Alexander a marcat 31 de puncte, Josh Giddey a reușit un triple double, iar Oklahoma s-a impus cu 139-77, ceea ce înseamnă o diferență de 62 de puncte, a 5-a cea mai mare din istoria competiției.
"A fost aproape ca o furtună perfectă, să fiu sincer cu voi. Nimic nu a funcționat pentru noi", a declarat antrenorul lui Portland, Chauncey Billups.
Oklahoma City și-a spulberat propriul record în ceea ce privește cea mai clară victorie obținută vreodată. Precedenta performanță data din sezonul 2012-2013, când echipa obținea două victorii la 45 de puncte diferență.
Thunder a trecut pe primul loc în NBA, aflându-se la egalitate cu Minnesota Timberwolves în Conferința de Vest, ambele cu 26 de victorii și 11 înfrângeri în actualul sezon.
O altă statistică interesantă ne arată că Oklahoma City Thunder stă și la celălalt capăt al acestui record, fiind echipa care a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria NBA, la o diferență de 73 de puncte, cu Memphis, pe 2 decembrie 2021.
Pentru Trail Blazers este a doua cea mai dură înfrângere din istoria clubului, cea mai grea având loc în 1998, pierzând la 65 de puncte cu Indiana Pacers.
Într-o altă partidă tare a nopții, Milwaukee Bucks a "zdrobit-o" pe Boston Celtics, 135-102. Giannis Atetokounmpo a fost senzațional și a marcat 24 de puncte, a avut 12 recuperări și a oferit 6 assisturi, fiind aproape de un triple double.
Chiar și așa, grecul nu a fost cel mai bun marcator de pe teren, Bobby Portis marcând 28 de puncte. În 15 minute jucate, Jayson Tatum a marcat 7 puncte și a încheiat partida cu o recuperare și 3 pase decisive.
Los Angeles Lakers a cedat pe teren propriu împotriva celor de la Phoenix Suns, într-un meci în care LeBron James nu a strălucit. Doar 10 puncte a marcat americanul, care a dat alte 9 assisturi. Atacul lui Suns a funcționat perfect, iar cei 3 jucători din față au amrcat împreună 86 de puncte (Bradley Beal, Devin Booker și Kevin Durant).
Citește și:

NBA – Rezultatele zilei

  • Milwaukee Bucks – Boston Celtics 135-102
  • Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 139-77
  • Dallas Mavericks – New York Knicks 128-124
  • Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 109-127
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol