71 de persoane acreditate la Jocurile Olimpice de la Tokyo au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 în această lună, informeză AP News. Organizatorii întrecerilor au susținut că totalul include 31 de persoane care ar fi trebuit să ajungă în Japonia și să concureze ori să lucreze în cadrul Jocurilor.
Ultimii intrați pe lista sportivilor testați pozitiv este gimnasta Kara Eaker, rezervă în echipa Statelor Unite, și Ondrej Perusic, reprezentant al Cehiei la volei pe plajă. Eaker era cazată în afara satului olimpic. În schimb, Perusic locuia în Satul Olimpic, în Tokyo Bay. Ambii sportivi au intrat într-o cantantină de 14 zile. Astfel, pentru ambii, Jocurile Olimpice sunt deja încheiate. Perusic ratează toate cele trei jocuri din grupă alături de coechiperul său, David Schweiner.

Zach LaVine are încă locul asigurat în echipa Statelor Unite

Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
13/07/2022 LA 14:50
O lovitură importantă a primit-o și echipa de baschet masculin a Statelor Unite. Zach LaVine, jucătorul echipei Chicago Bulls, nu a mai călătorit în Japonia, conform planificăriii, din cauza protocoalelor de sănătate și siguranță. Oficialii Dream Team-ului american nu au dezvăluit alte detalii.
Zach LaVine a jucat în noapte de duminică spre luni în amicalul cu Spania din Las Vegas și a contribuit chiar cu 13 puncte la victoria echipei sale, cu 83-76. Oficialii naționalei Statelor Unite speră că LaVine se va putea alătura echipei din Tokyo "mai târziu în această săptămână". Americanii debutează în turneul olimpic pe 25 iulie, cu Franța.
În ciuda îngrijorărillor mari din cauza pandemiei de coronavirus, Casa Albă a anunțat că Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite, va călători în continuare în această săptămână la Tokyo pentru competiția supremă.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. România - Honduras este joi, 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Baschet: Cele mai frumoase momente ale lui Luka Doncic la Jocurile Olimpice
13/08/2021 LA 15:33
Olympic Games
Tokyo 2020: Baschet - Cele mai spectaculoase slam dunk-uri
09/08/2021 LA 08:42